VÍME PRVNÍ Kasl rozvoji Prahy vládnout nemá. Šéfem se zřejmě stane architekt Koucký

24.11.2016 9:28

O novém šéfovi územního plánu v rámci Institutu plánování a rozvoje (IPR) se v posledních dnech mluvilo především v souvislosti s bývalým primátorem a někdejší jedničkou hnutí ANO v Praze Janem Kaslem. Podle informací ParlamentníchListů.cz to ovšem není tak jisté. Respektive to vypadá, že dojde k pomyslnému zemětřesení a na tuto pozici se znovu dostane renomovaný architekt Roman Koucký.

VÍME PRVNÍ Kasl rozvoji Prahy vládnout nemá. Šéfem se zřejmě stane architekt Koucký
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Kasl

„Pana Hlaváčka si vážím a ukončení spolupráce mne vůbec netěší. K jeho odvolání došlo poté, co Petr Hlaváček opakovaně odmítl vyměnit vedoucího týmu připravujícího nový územní plán.“ To jsou slova radní Kolínské, na jejíž žádost byl v září letošního roku odvolán šéf IPRu. Podle našich zjištění následovala celá řada rokování, která měla vést k jedinému cíli: vrátit do hry někdejšího pražského primátora Jana Kasla. To ostatně uvedla některá média zkraje tohoto týdne.

Jak ovšem naší redakci potvrdily dva dobře informované zdroje, postup bude docela jiný.

„S panem Kouckým, který by se mohl stát šéfem územního rozvoje, nemá zřejmě problém nikdo. I když jeden by se našel, a to paní radní Kolínská, ta to zřejmě chtít nebude," sdělily shodně oba zdroje. Důvod? Koucký byl právě tím mužem, jehož nechtěl někdejší šéf IPRu Hlaváček propustit. Což ho nakonec stálo místo. Pakliže by se Koucký stal šéfem územního plánu, pro zelenou Kolínskou by to znamenalo velkou prohru. „Je možné, že Zelení budou chtít debatu na dnešním zastupitelstvu, protože to samozřejmě je tak, jak říkáte, pro Kolínskou by to byla velká prohra, ale jde proti zdi," dodal náš zdroj z řad magistrátu.

Za architektka Kouckého se postavila nejen veřejnost, ale i někteří odborníci. „Petr Hlaváček byl zvolen ve výběrovém řízení a jeho „chybou“ bylo, že neodvolal Romana Kouckého na politickou objednávku," řekl ParlamentnímListům.cz vedoucí Ústavu urbanismu Fakulty architektury ČVUT doc. Ing. arch. Jan Jehlík.

Petra Kolínská na opakované dotazy nereagovala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…