VÍME PRVNÍ S Vildumetzovou o postu ministryně vnitra nikdo nejednal. Vypadá to na resort místního rozvoje

03.11.2017 14:48

O hejtmance Karlovarského kraje Janě Vildumetzové se v posledních dnech čile spekuluje v souvislosti s jejím angažmá v Babišově kabinetu. Ve čtvrtek její jméno padlo primárně s možným postem ministryně vnitra. Jak nám ovšem poslankyně a hejtmanka uvedla, o tomto s ní nikdo nejednal. To ostatně potvrdil také předseda ANO Babiš.

VÍME PRVNÍ S Vildumetzovou o postu ministryně vnitra nikdo nejednal. Vypadá to na resort místního rozvoje
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Historicky první hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová (ANO)

„Nevím, z jakých informací vycházíte, ale o možnosti řízení ministerstva vnitra se mnou nikdo nejednal. V nejbližší době se rozhodnu, zda zůstanu ve funkci hejtmanky, nebo si ponechám poslanecký mandát," uvedla v reakci na dotaz čtenáře ParlamentníchListů.cz zástupkyně hnutí ANO.

Připomeňme, že ji jako možnou ministryni vnitra zmínila celá řada médií. Stránky Info.cz navíc připustily, že by se mohla stát šéfkou resortu práce a sociálních věcí. „To opouští Michaela Marksová, která se v barvách ČSSD tentokrát ani nedostala do Sněmovny. Dle spekulací by její post mohla obsadit karlovarská hejtmanka Jana Vildumetzová, nebo bývalá šéfka Úřadu práce ČR Marie Bílková," uvedl web.

Jak se nám podařilo zjistit z okolí Andreje Babiše, Vildumetzovou považuje za schopnou manažerku a je možné, že by jí nabídl funkci ministryně pro místní rozvoj. To má pro změnu opustit Karla Šlechtová.

Vildumetzová na dotaz čtenáře ještě přiznala, že „o tom, zda budu pokračovat v práci na postu hejtmanky Karlovarského kraje, nebo upřednostním poslanecký mandát, se rozhodnu v nejbližší době. A za sebe Vám mohu slíbit, že rozhodně nehodlám kumulovat funkce a ponechat si obě. Naše hnutí ANO, jak píšete, opravdu “vnitřně funguje”, proto se i jako hejtmanka mohu na své kolegy ve sněmovně a ve vládě spolehnout a domluvit se s nimi."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…