Václav Klaus řekl, co si myslí o demonstraci na Staromětském náměstí. Nic hezkého to opravdu není

30.10.2016 17:28

Podle exprezidenta Václava Klause byla akce na Staroměstském náměstí dne 28. října 2016 bezohledným pokusem o destabilizaci. Klaus to sdělil deníku Blesk, jeho slov si následně všiml i server Echo24.cz.

Václav Klaus řekl, co si myslí o demonstraci na Staromětském náměstí. Nic hezkého to opravdu není
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus

Klaus akci na Staroměstském náměstí odsoudil. Považuje ji za antikampaň vůči Miloši Zemanovi a vůči normálním spořádaným poměrům v naší zemi. Klaus by podle svých slov ničemu takovému nedal příležitost. 

„Je to realita, která vznikla dlouhou nešťastnou souhrou okolností. A jsou mezi námi lidé, kteří chtějí za každou cenu destabilizovat poměry v naší republice. To je jejich jediný cíl,“ řekl Klaus. Podle něj je naprosto směšné bojovat o to, abychom dnes patřili na Západ. „Na Západě už jsme a neznám žádného člověka od nejextrémnějších komunistických minulých osobností po dnešní radikální pravici, který by se chtěl jakkoliv spojovat s Ruskem nebo Čínou,“ uvedl Klaus. Jde jedině o to, jak říká, abychom s těmito obřími světovými velmocemi udržovali jako malá země přiměřeně přátelské a kooperativní vztahy. 

Původní text ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…