Václav Klaus se vyjádřil k Chovancovu „cenzorskému úřadu“. A nejen k němu

03.01.2017 18:28

Hostem úterní Kauzy dne byl exprezident Václav Klaus. Věnoval se jak evropské politice, tak politice světové, kde otevřel především otázku zvolení Donalda Trumpa. Pár slov padlo i k nadcházejícím českým volbám. Bohuslav Sobotka (ČSSD), Andrej Babiš (ANO) a spol. zřejmě nebudou mít z Klausových slov radost. Hned v úvodu však okomentoval zrod nového úřadu pro boj proti hybridním hrozbám na ministerstvu vnitra.

Václav Klaus se vyjádřil k Chovancovu „cenzorskému úřadu“. A nejen k němu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exprezident Václav Klaus

„Tomu centru nerozumím. Stop. Nemám k tomu co říct dalšího,“ odpověděl na dotaz Jaroslava Plesla k Centru proti terorismu a hybridním hrozbám druhý český prezident.

Posléze se věnoval odchodu Jindřicha Forejta z Hradu. Klaus si posteskl nad tím, že byl odejit. „Ale já už teď raději vstupuji do evropské politiky než do naší malé české loužičky,“ prozradil exprezident.

Platí to, co jsem já dlouhodobě předvídal. Že totiž Trump z předvolební kampaně bude úplně jiný než Trump zvolený. Já jsem to říkal už dlouho,“ konstatoval Klaus. Zvolení Trumpa může podle jeho názoru ukazovat na to, že Spojené státy jsou na tom už tak zle, že si lidé zvolili i takového člověka, jako je Trump. Jinak bychom si ale měli počkat na inaugurační projev, který Trump pronese. „Počkejme si na tento projev,“ vyzýval občany.  

Ve vztahu k českým volbám je Klaus poměrně skeptický. „Já bych považoval volby za zajímavé, kdyby to byly volby o něčem. Kdyby to byly volby, jaké jsme viděli v Americe. Já mám hrůzu z toho, že nic takového u nás nenastane a my uvidíme jen přetahování o moc. Pak taky ti voliči nebudou vědět, jak se mají rozhodovat. Ale já mám pocit, že musím jít volit jako dlouhodobě politický člověk, ale že bych věděl, koho mám volit, to nevidím. Nevidím poptávku po skutečné změně. Vidím brblání, vidím stěžování si, ale lidé jsou ve svém brblání pohodlně usazeni,“ posteskl si host.

Bohužel nevidí ani politika, který by nabízel nějakou zásadní změnu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…