Václav Klaus v týdeníku promluvil o Němcích respektujících Führera a svém angažmá v AfD

15.07.2016 14:09

V německé společnosti hraje nezanedbatelnou roli stádní princip, respektování vůdce, který celou společnost někam vede. Němci to mají v genech, prohlásil bývalý prezident Václav Klaus v rozhovoru, který poskytl Týdeníku Echo.

Václav Klaus v týdeníku promluvil o Němcích respektujících Führera a svém angažmá v AfD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exprezident Václav Klaus

Klaus vyjádřil obavu, že situace v EU se nedá změnit v nějaké malé zemi, a dokonce že se nedá změnit ani změnou v okrajové zemi Evropy, kam řadí i Velkou Británii. „Francie nebo Itálie ekonomicky stagnují, mají řadu vlastních problémů, a navíc nemají skutečnou pravici. Vylučovací metodou zbývá Německo,“ uvedl. Odmítl také, že by EU mohl změnit tlak menších zemí. „Součet malých zemí nemůže vzniknout. Malé země bývají kritické, ale každá z úplně jiných důvodů. Navíc třeba východní země jsou většinou naprosto zaprodané, žijí daleko víc než my z evropských dotací,“ uvedl Klaus.

Server ale upozornil na to, že veřejná diskuse, jak se ukázalo loni na příkladu migrační krize, je v Německu hodně omezená. „V německé společnosti myslím hraje nezanedbatelnou roli stádní princip, respektování Führera, vůdce, který je někam vede. To je v genech. Proto se mi právě AfD jeví jako možnost Německem trochu zatřást,“ reagoval Klaus.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…