Varnsdorf čeká další demonstrace, lidé nechtějí ghetta

31.03.2012 6:51

Ve Varnsdorfu na Děčínsku se znovu stejnou lidé na náměstí, aby protestovali proti vzniku dalších ghett ve městě. Budou také podepisovat otevřený dopis vládě. K pořádání protestních pochodů se vrátil i Lukáš Kohout. Ve městě lidé demonstrovali několikrát od srpna 2011, u sociálních nepokojů musela zasahovat policie.

Varnsdorf čeká další demonstrace, lidé nechtějí ghetta
Foto: Hans Štembera
Popisek: Davy, sociální nepokoje, nespokojenost na demonstraci v Rumburku v září 2011. Odvrátíme podobné protesty nyní, po devíti letech?

V 15:00 na náměstí zve místní Petr Heinrich, jenž pořádal i poslední dva mítinky na podporu rodiny, kterou na Nový rok napadli Romové. Heinrich chce také poslat vládě otevřený dopis s mottem Nechceme ve Varnsdorfu vznikající ghetta.

Kohout znovu na scéně

"Přijďte podpořit účastí a podpisem dopis vládě, kterým reagujeme na vznikající ghetta ve Varnsdorfu v ulicích Kovářská a Pražská. Tento neudržitelný stav není problémem jen těch, co v těchto lokalitách musí žít. Pokud se nezmění podmínky na udílení sociálních dávek, bude to již zítra problém všech," napsal Heinrich v pozvánce na sobotní shromáždění zveřejněné na sociální síti. Ve Šluknovském výběžku je stále citelné napětí mezi Romy a zbytkem populace.

Hodinu po začátku prvního shromáždění nahlásil Lukáš Kohout pochod městem k ubytovně Sport a panelovým domům v Kovářské ulici, Heinrich se od jeho akce distancoval. Kohout byl ústřední postavou většiny zdejších protestů loni v létě, jež vyvrcholily 10. září zásahem policie proti demonstrujícím, kdy nasadila i jízdní jednotku a vodní dělo.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobile 2.0.“ Ještě hůř pro Ukrajinu. Rusové vylepšili svůj vynález

12:34 „Blyatmobile 2.0.“ Ještě hůř pro Ukrajinu. Rusové vylepšili svůj vynález

Blyatmobile, želva nebo bitevní stodola, tak se nazývají po domácku upravené ruské tanky, které vedo…