Ve Francii zasahovala policie. Prý se chystal atentát na Macrona

06.11.2018 15:21

Francouzský televizní kanál BFM TV přinesl informaci o tom, že policie zatkla šest příznivců krajní pravice, kteří podle všeho chystali atentát na francouzského prezidenta Emmanuela Macrona. Informaci převzala agentura Reuters.

Ve Francii zasahovala policie. Prý se chystal atentát na Macrona
Foto: repro Youtube
Popisek: Emmanuel Macron se svou manželkou Brigitte

Francouzští strážci zákona měli v posledních dnech napilno. Podle informací zahraničních médií policisté zadrželi šest osob, které chystaly atentát na francouzského prezidenta Emmanuela Macrona. Podle všeho šlo o příznivce krajní pravice.

Plán chystané násilné akce proti prezidentu Macronovi odhalily francouzské tajné služby. K zatčením došlo na různých místech Francie a podle agentury Reuters není jasné, jaká je mezi zadrženými osobami přesná spojitost a jak úzce navzájem spolupracují.

Agentura Reuters připomíná, že v neděli Macron varoval před nárůstem popularity krajně pravicových hnutí. Odkázal na 20. a 30. léta 20. století, kdy se dostal k moci Adolf Hitler či Benito Mussolini. Oba tito pánové měli na svědomí smrt desítek milionů lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Ať žije Ukrajina.“ Střelec na Fica: Důkazy se kupí jeden za druhým

15:15 „Ať žije Ukrajina.“ Střelec na Fica: Důkazy se kupí jeden za druhým

Juraj Cintula, který spáchal neúspěšný atentát na slovenského premiéra Roberta Fica, podporoval pror…