Ve Washingtonu prý řeší nepříjemný problém. Zjišťují, že vůbec nerozumí Rusku

03.01.2016 10:34

Vysocí američtí politici přiznali, že po odchodu zkušených odborníků přišel Washington o schopnost předvídat ruské akce. Z Washington Post to převzaly První zprávy. Podle serveru se vojenské operace na Krymu a v Sýrii staly pro USA překvapením.

Ve Washingtonu prý řeší nepříjemný problém. Zjišťují, že vůbec nerozumí Rusku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Ruska

„Pro nás to bylo překvapení, že přišli na Krym, pro nás to bylo překvapení, že přišli do Sýrie,“ uvedl senátor John McCain.

Washington Post se domnívá, že tato skutečnost je nebezpečím pro národní bezpečnost. O tom, že shromažďování informací Spojených států není na patřičné úrovni, hovoří vysocí představitelé rozvědky a národní bezpečnosti i generálové NATO. 

Původní text ZDE.

V bezpečnostním aparátu totiž nyní pracují mladí experti. Podle odborníků je nyní nutné, aby skupina expertů věnující se Rusku byla obnovena, jinak bude Washington ve strategické nevýhodě. 

Jak uvedl bývalý velvyslanec USA v Rusku Michael McFaul, chyba, která se stala před dvaceti lety, spočívala v tom, že Rusko bylo považováno za slabé. „Ale je to velká mocnost, která patří mezi pět nebo deset největších ekonomik na světě, je to jedna z největších jaderných mocností na světě, a nyní vzhledem k tomu, jaké investice Putin vkládá do armády, je Rusko jednou z největších vojenských sil ve světě. A tyto trendy se v příštích 20 nebo 30 letech nezmění,“ řekl.
 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…