Ve fakturách za elektřinu už se prý nevyzná ani vystudovaný technik. A má být ještě hůř

28.09.2013 19:26

Chystá se plošné zavedení dálkově řízených elektroměrů, které dodavateli energie umožní měnit tarif z hodiny na hodinu. To lidem podle Britských listů de facto znemožní kontrolu faktur. Už dnes přitom prý i lidé, kteří pracují "v oboru", často mají problém se ve fakturách vyznat.

Ve fakturách za elektřinu už se prý nevyzná ani vystudovaný technik. A má být ještě hůř
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stožáry vysokého napětí

„Vystudoval jsem VŠ technického směru a pracovně se zabývám matematikou,“ píše na Britských listech Petr Louda, „ale ve fakturách se stejně orientuji velice špatně. Položil jsem si otázku, zda bych některou položku na faktuře byl schopen reklamovat – nebyl!“

Prý je to záměr

Ještě obtížnější to však podle něho bude po chystané změně v řízení elektroměrů. „A dokážete si představit, jak bude vypadat faktura po všeobecném zavedení dálkově řízených elektroměrů, kde dodavatel může měnit tarif hodinu od hodiny? Divím se, že Pospíšil v novém Občanském zákoníku možnost reklamace rovnou nezrušil, když už ji ztížil,“ kritizuje bývalého ministra spravedlnosti.

Znemožnění reklamace je prý záměr. „Nevím, jestli se to dá svádět jen na idiotské školství. Roli bude hrát také slovanská arogance nadřazeného k tomu dole, 'předposranost' před jakýmsi úředním ideálem (zde údajné předpisy EU) i snaha předstírat pečlivý servis pro zákazníka prezentováním co největšího množství irelevantních informací. Já to jednoduše považuji za záměr - nemožnost obrany (reklamace) a nesnadné srovnání s konkurencí,“ píše.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…