Věci veřejné dnes vyjádří nedůvěru vládě Petra Nečase

18.07.2012 13:36

Věci veřejné mají podle svého prohlášení důvody pro pozbytí autority tohoto vládního kabinetu hned trojího typu.

Věci veřejné dnes vyjádří nedůvěru vládě Petra Nečase
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radek John

„V první řadě vláda rezignovala na své některé stěžejní závazky vůči veřejnosti, dále vláda naprosto flagrantně a opakovaně zpochybňuje princip dělení moci, tedy nejzákladnější zásadu fungování právního státu skrze nepřípustné zasahování do nezávislosti vyšetřovatelů, státních zástupců a policejního sboru. Třetím důvodem naší nespokojenosti s výkonem vlády je nedůvěra v personální složení tohoto kabinetu,“ řekl ve svém vystoupení Radek John.

Vládnímu kabinetu Věci veřejné vyčítají nedořešení systému vyplácení sociálních dávek, který v praxi nefunguje, neplní funkci adresnosti a spravedlnosti v pomoci skutečně potřebným.

„Další naše věcné výtky vůči vládě se vztahují k neřešení zpřísnění podmínek hazardu, kdy vláda dělá vše proto, aby hazard nebyl omezen, řádně a adekvátně zdaněn a legislativně kontrolován. Důkazem je i aktuální analýza, která jde na zítřejší vládu a opět všechny standardní možnosti, v cizině běžně používané, blokuje,“ doplnil John s tím, že Věci veřejné považují za velice vážný problém stávající praxi resortu financí v naprosto netransparentním odpouštění dlužných daní v řádu miliard. Tento proces není spojen s jasnými podmínkami a nese v sobě znaky politické korupce.

Vládní kabinet prý také nulově pomáhá Šluknovsku v restrikci lichvářů a těch, kteří programově porušují zákon a terorizují své řádně žijící spoluobčany. „Naše důvěra v personální složení vlády dostála významné trhliny a přispěla k tomu, že poslanecký klub již nedůvěřuje slovu premiéra a vládního kabinetu,“ okomentoval další důvod pro nedůvěru John.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

18:40 Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš nepřestává ve své kritice vlády Petra Fialy (ODS); vzal si na mušku …