Velká hrozba z Británie džihádistům: Jsme připraveni zaútočit jadernými zbraněmi

23.01.2016 7:59

Velká Británie je připravena zaútočit na Islámský stát jadernou zbraní. Podle britského viceadmirála Johna Wealea to je totiž jediný způsob, jak jednou provždy zbavit svět hrozby džihádistů, a to takzvanou špinavou bombu, píše britský deník Daily Express. Překlad článku přináší server prvnizpravy.cz.

Velká hrozba z Británie džihádistům: Jsme připraveni zaútočit jadernými zbraněmi
Foto: pixabay.com
Popisek: Test jaderné zbraně - ilustrační foto

Proti Islámskému státu by Britové mohli použít raketový systém Trident, který může nést jadernou hlavici na vzdálenost více než 11 tisíc kilometrů.

Admirál řekl, že nyní jsou v provozu britského námořnictva čtyři ponorky Vanguard s balistickými raketami na palubě. Střely Trident prý mohou být použity v případě úderu mezinárodní koalice na vojenské pozice IS nebo kvůli přímé hrozbě terorismu vůči Velké Británii.

Strategické rakety Trident jsou třístupňové americké střely na tuhé palivo, které jsou umístěny na ponorkách a tvoří páteř britských strategických jaderných sil.

  • Celý text je ZDE

„Zastavit džihádisty se nepodaří, ale nedovolíme jejich přístup k materiálům pro výrobu ‚špinavé bomby‘,“ řekl admirál a vyzval k dalším investicím do systému řízených střel Trident.

Britské noviny připomínají, že se dříve IS chlubil, že má blízko k nákupu své první atomové bomby, a to „do jednoho roku“. Zdroj z řad bojovníků řekl, že zbraň mají v plánu koupit s pomocí „zkorumpovaných úředníků“ v Pákistánu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…