Velmi drsný průzkum: Každý čtvrtý Němec by na hranicích na uprchlíky střílel

06.02.2016 12:30

Více než každý čtvrtý Němec by při ochraně hranic před neozbrojenými migranty použil střelné zbraně. Vyplývá to z nejnovějšího průzkumu, který provedl institut pro výzkum veřejného mínění YouGov. Informoval o tom web německého deníku Die Welt.

Velmi drsný průzkum: Každý čtvrtý Němec by na hranicích na uprchlíky střílel
Foto: wikipedia
Popisek: Německá vlajka.

Průzkum vznikl v reakci na vyjádření šéfky krajně pravicové strany Alternativa pro Německo (AfD) Frauke Petryové. Ta nedávno v rozhovoru pro německé noviny prohlásila, že policisté musejí zabránit ilegálním přechodům hranic, v krajním případě i za použití zbraní. Její prohlášení, i když jej později zmírnila, vyvolalo na německé politické scéně velký rozruch.

  • Celý text v němčině je ZDE

Více než každý čtvrtý Němec, přesněji 29 % dotázaných, by považoval za správné zabránit neozbrojeným uprchlíkům v překročení hranic i za použití střelných zbraní. Za nesprávné to považuje 57 % Němců, žádný názor na to nemá 14 % obyvatel spolkové republiky.

Vicekancléř chce AfD nechat sledovat tajnou službou

V reakci na zmíněné vyjádření Petryové prohlásil šéf německé sociální demokracie (SPD) a vicekancléř Sigmar Gabriel, že stranu AfD by měla sledovat německá tajná služba Spolkový úřad pro ochranu ústavy.

S tím by podle průzkumu plně souhlasilo 32 % dotázaných a 26 % by s tím zřejmě souhlasilo. Naproti tomu 13 % dotázaných prověřování německé protiimigrantské strany tajnou službou plně a 14 % částečně odmítá.

V zemských volbách může AfD uspět

V německých spolkových zemích Bádensko-Württembersko, Porýní-Falcko a Sasko-Anhaltsko se uskuteční 13. března volby do zemských parlamentů. Server Die Welt tvrdí, že AfD má v těchto volbách šanci získat dvouciferné výsledky.

AfD přišla v souvislosti s uprchlickou krizí s radikálními požadavky, které jí přinesly vzrůstající popularitu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…