Věra Jourová napsala čtenáři, co si myslí americko-evropské dohodě TTIP

05.08.2014 13:47

Na podzim se konají komunální volby a u hnutí ANO se v médiích zmiňuje, že má problémy se sestavováním kandidátek. Podle místopředsedkyně Věry Jourové se ale s podobnými potížemi potýkají i další zavedené strany.

Věra Jourová napsala čtenáři, co si myslí americko-evropské dohodě TTIP
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně a poslankyně Věra Jourová

„Určitě nejsme jedinou stranou, respektive hnutím, které se při sestavování kandidátek setkává s obtížemi. Značné problémy řeší  i dlouhodobě zavedené strany, stačí jen zalistovat novinami nebo internetem,“ napsala Věra Jourová v odpovědi jedné čtenářce ParlamentníchListů.cz.

„Ale je pravda, že jsme stále ještě nové hnutí, které si asi musí prodělat svoje ‚dětské‘ nemoci a omyly. A z kariéristů opravdu obavy máme,“ připouští místopředsedkyně ANO.

Jiný čtenář se pak ministryně pro místní rozvoj zeptal na připravovanou obchodní dohodu mezi Evropskou unií a Spojenými státy. „Dohoda o volném obchodu a posílené obchodní spolupráci mezi EU a USA může přinést kýžené pozitivní ekonomické dopady,“ doufá Jourová.

Zároveň však dodává, že bude potřeba vyjednat výhodné podmínky. „Takové, aby například nedošlo ke snížení standardu potravin apod. Dohoda by v konečném důsledku neměla znamenat zvýšení objemu obchodu na úkor kvality, na které si EU dlouhodobě zakládá.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…