Veřejnoprávní utrácení pokračuje: Rozhlas si nechává za 900 tisíc „revidovat, analyzovat a architekturovat“ web

24.09.2019 17:35

KAM JDOU VEŘEJNÉ PENÍZE To, co v mnoha privátních firmách zvládnou raz dva, v případě ČT a ČRo neplatí. Tamní ředitelé obvykle schvalují řadu věcí, které jsou pro jiná média nereálné a zcela zbytečné. Příkladem bude i čerstvá smlouva mezi Rozhlasem a eseróčkem Optimics, kterou mají ParlamentníListy.cz k dispozici.

Veřejnoprávní utrácení pokračuje: Rozhlas si nechává za 900 tisíc „revidovat, analyzovat a architekturovat“ web
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Pokorný, zaměstnanec státního Českého rozhlasu od roku 1984

Podle seznamu Veřejných zakázek Českého rozhlasu se jedná o podlimitní veřejnou zakázku s názvem „Online analytika Českého rozhlasu“. „Předmětem plnění je revize online analytiky Českého rozhlasu: návštěvnosti, online poslechovosti a dalšího uživatelského chování na online produktech Českého rozhlasu a dotčených aplikací. Součástí je dodání servisních a podpůrných prací,“ stojí přímo v zadání zakázky.

Anketa

Líbí se vám projevy Grety Thunbergové?

4%
96%
hlasovalo: 34669 lidí
Ta by měla být rozdělena na dvě části. V té první půjde pouze o revizi a úpravu online analytiky a v té druhé bude již analytika pro online produkty ČRo implementována a bude zajištěna podpora. Zajímavé je, že předpokládaná hodnota veřejné zakázky je 600 tisíc korun bez DPH, přičemž firmě Optimics Český rozhlas zaplatí 900 tisíc jen za první část. Ta druhá by podle tabulky pro výpočet nabídkové ceny měla přijít na dalších 338 tisíc. Ve výsledku půjde tedy o částku ve výši 1 238 000 korun.

Ale zpět ke smlouvě na první část veřejné zakázky v hodnotě 900 tisíc. Jejím předmětem je: „Provést revizi stávajících měřících kódů, informační architektury měření a analýzu nastavení prostředí online analytiky objednatele. Navrhnout v příslušných aplikacích objednatele novou kompletní informační architekturu online měření pro měření klíčových KPI všech online produktů objednatele a provést její implementaci v prostředí objednatele včetně implementace požadovaných nových funkcionalit ve specifikovaných nástrojích a aplikacích a umožnit objednateli nabýt oprávnění k užití díla v rozsahu a za podmínek dále uvedených,“ píše se ve smlouvě.

Na druhou část veřejné zakázky je uzavřena rámcová smlouva s názvem Implementace analytiky pro online produkty, a to až do výše předpokládaného maximálního finančního limitu 350.000. S tím, že předpokládaná cena činí 338 tisíc korun. Kromě implementace analytiky pro projekt mujROZHLAS a další ad-hoc produkty půjde o podporu v oblasti designu a výroby dashboardů, zpracování ad-hoc analýz, vizualizaci dat a datových podkladů, konzultace a také školení.

Další zajímavostí je fakt, že v tabulce pro výpočet nabídkové ceny je v první části uvedeno 900 tisíc korun, ale předpokládaný počet hodin a cena za hodinu práce je začerněna. Ve druhé části již tato informace zůstala veřejná, dohromady by mělo jít o 260 hodin práce, přičemž cena za jednu hodinu je společností oceněna na 1 300 korun. Český rozhlas tedy ve výsledku za online analytiku a její implementaci zaplatí 1 238 000.

"SMLOUVA O DÍLO MR16/2019 - ONLINE ANALYTIKA ČESKÉHO ROZHLASU – I. ETAPA VZ"

ParlamentníListy.cz se soustavně věnují upozorňování na smlouvy státních, krajských a městských institucí. Pravidelně přinášíme informace o utrácení veřejných prostředků, nad kterým často zůstává rozum stát. Jelikož se souhrnně jedná o desítky textů, rozhodli jsme se od 1. června 2020 tyto materiály sjednotit, aby je měli čtenáři možnost lépe dohledat. Všechny články proto naleznete pod shodným tagem "Kam jdou veřejné peníze".

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Markéta? Ne nejostřejší tužka v penále, ale skromná. Zato teď.“ Pekarové zatápějí exčlenové TOP 09

16:44 „Markéta? Ne nejostřejší tužka v penále, ale skromná. Zato teď.“ Pekarové zatápějí exčlenové TOP 09

Odvolání Heleny Langšádlové mělo být důsledkem panického strachu Markéty Pekarové z bývalého předsed…