Většina Trumpových příznivců uznává za prezidenta Bidena

11.11.2020 8:52

Průzkum společnosti Ipsos pro agenturu Reuters ukázal, že více než 70 procent občanů USA uznává za nově zvoleného prezidenta demokrata Joe Bidena. Za svého budoucího prezidenta Bidena uznává i nadpoloviční většina příznivců stávajícího republikánského prezidenta Donalda Trumpa.

Většina Trumpových příznivců uznává za prezidenta Bidena
Foto: Repro Youtube
Popisek: Prezidentští kandidáti Donald Trump a Joe Biden

Téměř 80 % Američanů, včetně více než poloviny republikánů, uznává zvoleného prezidenta Joe Bidena jako vítěze voleb,“ uvedla agentura Reuters s odvoláním na průzkum společnosti Ipsos.

Anketa

Bude Petr Fiala po volbách premiérem?

14%
86%
hlasovalo: 62994 lidí

Stávající prezident Donald Trump svou porážku stále neuznal. Je přesvědčen, že mu dosud opoziční demokraté ukradli vítězství s pomocí podvodů spojených s korespondenčními hlasy. Povolal tým právníků, který má prokázat, že k volebním podvodům došlo. Po volbách se prohlásil za vítěze.

Biden získal ve volbách přes 76 milionů hlasů Američanů a potřebnou většinu přesahující 270 hlasů ve sboru volitelů, který formálně vybere prezidenta podle toho, jak si to přáli občané jednotlivých států USA. Trump získal přes 71 milionu hlasů a 214 volitelů. Avšak, jak již byl řečeno, je přesvědčen, že ve skutečnosti získal volitelů více a naznačuje, že během voleb docházelo k podvodům, s jejichž pomocí mu demokraté volby ukradli.

Jenže 79 % dospělých v USA věří, že Biden v klání o Bílý dům zvítězil. Dalších 13 % uvedlo, že o volbách ještě nebylo rozhodnuto, 3 % uvedlo, že Trump zvítězil a 5 % uvedlo, že neví.

Pokud jde o stranický pohled, 6 z 10 republikánů míní, že vyhrál Biden. O vítězství Joe Bidena nepochybuje téměř žádný stoupenec demokratů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Škraloup s „predátory“ má i Nerudová. A větší, než přiznává

20:41 Škraloup s „predátory“ má i Nerudová. A větší, než přiznává

Když Danuše Nerudová kandidovala na prezidentku, mohl se národ díky zájmu novinářů o minulost uchaze…