Viděl jsem letáky „Nevolte Pospíšila", vyprávěl zklamaný kandidát. Pak mluvil o zabijačce

19.01.2014 19:36

V nejužším vedení ODS končí Jiří Pospíšil po třech a půl letech. Nebyl totiž zvolen na post prvního ani řadového místopředsedy. Pospíšil je přesvědčen, že šlo o jednoznačnou snahu ho odstřihnout. Údajně prý zahlédl i letáčky proti jeho osobě.

Viděl jsem letáky „Nevolte Pospíšila", vyprávěl zklamaný kandidát. Pak mluvil o zabijačce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jíří Pospíšil

Podle Pospíšila některé velké regiony, které jsou řízené centrálně, například jižní a severní Morava, část Prahy nebo střední Čechy, měly jasný pokyn ho nevolit. Navíc prý bylo zřejmé, že se toho budou držet i později. „Mám nějakou sebeúctu,“ líčil Pospíšil serveru Deník.cz důvody, proč demonstrativně odešel ze sálu. Prý u některých delegátů dokonce viděl letáček „Nevolte Pospíšila".

„Lidsky se mě to dotklo, protože si myslím, že nedělám pro ODS špatnou práci," řekl Deníku. Podle Pospíšila šlo o trest za to, že se pokoušel posílit nezávislost státních zástupců.

Byť neuspěl v úzkém vedení ODS, nakonec jméno Jiřího Pospíšila prošlo volbou do čtrnáctičlenné výkonné rady. Přesto si příliš nevěřil. „Uvidíme, zda bude pokračovat Pospíšilova zabijačka a nebudu zvolen ani tam. Je mi to líto. Těžko se dá racionálně zdůvodnit, proč končí lidé, kteří tvoří tváře ODS, jako jsem já nebo Miroslava Němcová,“ řekl Pospíšil Deníku před nedělní volbou do výkonné rady.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …