Viktor Orbán vystoupil nemilosrdně proti Sorosovi. A obvinil ho z něčeho velmi závažného

15.04.2017 17:08

Maďarský premiér Viktor Orbán poskytl rozhovor konzervativnímu deníku Magyar Idők a znovu ukázal, že si nehodlá brát servítky. Prohlásil mimo jiné, že Maďarsko se nepodvolí ani diktátu Bruselu, ani přáním amerických miliardářů. Narážel na aktivity amerického miliardáře maďarského původu George Sorose.

Viktor Orbán vystoupil nemilosrdně proti Sorosovi. A obvinil ho z něčeho velmi závažného
Foto: Presalocala.com
Popisek: Maďarský premiér Viktor Orbán

„Pojďme se podívat na naše vlastní dějiny. Pokud by Maďaři dobrovolně přijali diktát z Bruselu nebo diktát některých amerických miliardářů, byl by v Maďarsku klid. Ale maďarské dějiny jsou dějinami boje za svobodu. Nenecháme jiné rozhodovat o tom, jak máme žít," prohlásil bez okolků Orbán.

To je podle jeho slov také důvod, proč se rozhodl zasáhnout proti soukromé Středoevropské univerzitě George Sorose, která sice působí v Maďarsku, ale sídlo má v New Yorku. Orbán je i nadále přesvědčen, že se Soros nepřijatelným způsobem vměšuje do maďarských záležitostí. Navíc prý podporuje migrační krizi, která ohrožuje Evropu a podle Orbána je povinností maďarského státu čelit tomuto nebezpečí, protože tady podle Orbána jde o osud Evropy.

Podle Orbána bychom se měli postarat o to, aby společnost, ve které budou žít naše děti, byla podobná té, ve které žijeme my. Je třeba zajistit pracovní místa lidem a tak podobně. Migrace by mohla změnit způsob uvažování v evropských zemích a tomu je podle Orbána třeba se postavit. Soros a lidé kolem něj tvrdí, že bojovat proti migraci je nemorální a uprchlíkům je třeba pomoct, ale právě to je podle maďarského premiéra problém. „Cizí peníze slouží cizím zájmům,“ je přesvědčen Orbán.

Z tohoto pohledu má Orbán pochopení pro vystoupení Britů z EU, ale Maďarsko je podle jeho názoru v jiné pozici, leží v srdci Evropy a z tohoto hlediska by odchod z EU nedával smysl. Pro Maďarsko je životně důležité EU zreformovat. „To je důvod, proč se označujeme v Bruselu za reformní opozici,“ podotkl maďarský premiér. Svůj boj prý rozhodně nevzdá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…