Víme, koho Dryml ulovil Zemanovi

05.05.2012 10:59

Senátor Vladimír Dryml (ČSSD) již několik týdnů navzdory přání stranického vedení lobbuje za prezidentskou kandidaturu Miloše Zemana. Bývalý premiér a neúspěšný prezidentský kandidát z roku 2003 je podle něj nejvhodnějším kandidátem sociálních demokratů. V Senátu začal sbírat podpisy, ze zákona nutné pro jeho prezidentskou nominaci, a nyní prohlašuje, že už jich sehnal dostatek.

Víme, koho Dryml ulovil Zemanovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman

„Miloš Zeman je nyní jediným kandidátem na prezidenta, který má potřebnou podporu,“ prohlašuje Dryml pro server Aktuálně.cz.

Připouští, že mezi Zemanovými podporovateli jsou i senátoři ČSSD, nechce je však jmenovat, aby je nevystavil tlaku vedení strany. To má jiné favority- senátora Jiřího Dienstbiera a ekonoma Jana Švejnara. Vzájemný střet obou „oficiálních“ adeptů ČSSD však podle Drymla povede k tomu, že ještě více sociálních demokratů bude chtít podpořit Miloše Zemana.

Zeman socialista

„Zeman je skutečným představitelem sociálnědemokratické politiky, který dokáže sjednotit odlišné proudy uvnitř strany,“ myslí si podle Aktuálně.cz Dryml. Ostatní dva kandidáti podle něj nemohou bývalému předsedovi ČSSD konkurovat. Dvaačtyřicetiletý Dienstbier by prý měl ještě pár let počkat a Čechoameričan Švejnar by se měl především rozhodnout, jestli je Čech, nebo Američan.

Podle zjištění serveru Aktuálně.cz podepsali Zemanovu kandidaturu senátoři z ČSSD, i dalších politických stran. Například Jaroslav Palas, který je zároveň hejtmanem Moravskoslezského kraje a s vedením ČSSD má nevyřízené účty, neboť ho strana odmítla nominovat do podzimních krajských voleb.

Doubrava pro Zemana

Rovnež děčínský senátor ČSSD Jaroslav Sykáček prý kandidaturu Miloše Zemana podepsal.  Kromě nich expremiéra podpořila i komunistická senátorka Marta Bayerová a zástupci seskupení Severočeši.cz Alena Dernerová a Jaroslav Doubrava.

Zeman si však klade podmínku, že jej kromě zákonodárců musí podpořit i občané. To znamená petici s 50 000 podpisy. Ty však Miloš Zeman podle všeho ještě sbírat nezačal.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

20:45 „Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

Neziskovka Člověk v tísni oznámila, že otevřela humanitární sbírku SOS Gaza pro psychologickou pomoc…