Vítali mě mladí i senioři, pochvaloval si Zeman na konci výjezdu na Ústecko. A pak všem ukázal na typický příklad špatného novináře

05.10.2017 16:19

Prezident Miloš Zeman ukončil svou třídenní návštěvu Ústeckého kraje ve Šluknově. Na tiskové konferenci jej, stejně jako po celou jeho cestu, doprovázel hejtman Oldřich Bubeníček (KSČM).

Vítali mě mladí i senioři, pochvaloval si Zeman na konci výjezdu na Ústecko. A pak všem ukázal na typický příklad špatného novináře
Foto: Hanka Brožková - KPR
Popisek: Prezident Miloš Zeman

„Sešli jsme se na závěr malé jubilejní návštěvy pana prezidenta Miloše Zemana v jeho funkčním období. Byla to příjemná a úspěšná návštěva,“ zmínil úvodem hejtman Oldřich Bubeníček (KSČM). Ten vzpomněl všechna navštívená místa. 

Bubeníček také zmínil Zemanova slova o těžbě lithia, kdy by zisky z této těžby měly podle jeho názoru plynout do Česka. Řeč byla také o památkách a jejich rekonstrukci. 

„Panu hejtmanovi bych chtěl nejdříve poděkovat za skvělou organizaci, nejenom jemu, ale i jeho týmu,“ sdělil Zeman a uvedl, že hodlá pokračovat ve svých krajských výjezdech, neboť jej o to žádá Asociace krajů. „Budu ignorovat názory novinářů, kterým do toho nic není,“ řekl. 

Následně pak Zeman pohovořil o splavnění Labe. „Po velkou část roku je však tato řeka nesplavná. K tomu, aby byla splavná, je zapotřebí vybudovat jezy u Děčína a zdymadlo u Přelouče,“ poukázal Zeman i na své setkání s ministrem životního prostředí Richardem Brabcem (ANO). „Byl jsem ujištěn, že Ministerstvo životního prostředí tyto stavby podporuje,“ dodal Zeman a vyjádřil se opětovně i k těžbě lithia. 

„Setkal jsem se jak s 500 studenty, tak s vedoucími klubů seniorů v divadle v Mostě, kterých bylo shodou okolností také pět set. Jako každého ješitného chlapa, a politik musí být ješitný, mě potěšilo nadšené přivítání jak ze strany mladé generace, tak ze strany seniorů,“ podotkl Zeman. 

Jeden z dotazů novinářů směřoval k společnosti Liglass, jež dala příspěvek straně SPO. Člen strany SPO Vratislav Mynář přitom za tuto společnost lobboval v Kyrgyzstánu. „Typický příklad špatného redaktora je, že se ptá na špatném místě. Nejsem aktivním účastníkem SPO. Zeptejte se tedy pana kancléře, udělejte s ním rozhovor. Myslím si, že pan kancléř vám velice rád vyhoví,“ sdělil Zeman k celé věci.

Druhá otázka pak směřovala k přeložení slavnostní přísahy vojáků z Hradčanského náměstí v Praze do Vyškova v den státního svátku 28. 10. „Hrad nikdy nepožádal o přeložení této akce, vyhověli jsem pouze žádosti armády,“ sdělil Zeman, jenž si následně i ulevil slovy „ach bože, bože“. 

Když pak mluvčí Jiří Ovčáček tiskovou konferenci ukončil, Zeman se ještě přihlásil ke slovu, aby se vyjádřil k dnešní titulní straně Lidových novin. Ty píší, že Zeman výrazně omezil pití alkoholu kvůli svému zdravotnímu stavu. „I když Lidové noviny o mně tentokrát výjimečně píší příznivě, je tato informace nepravdivá. Není pravda, že bych přestal pít alkoholické nápoje. Piju je dál s neutuchající chutí,“ uzavřel Zeman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jako druhá světová? To ne. „Prostě to přečetl.“ Holec se pustil do prezidenta

9:55 Jako druhá světová? To ne. „Prostě to přečetl.“ Holec se pustil do prezidenta

Je mi smutno z toho, jaká intelektuální bída je naším prezidentem. I to jsou slova politického komen…