Vítězství nad německým nacismem se v Praze bude připomínat i dnes. Akce organizují především komunisté

09.05.2015 6:21

I dnes se v Praze uskuteční několik akcí připomínajících 70. výročí konce druhé světové války. Při jedné z nich se v bojové ukázce střetne na 400 vojáků, další nabídne ukázku vojenské techniky a zbraní.

Vítězství nad německým nacismem se v Praze bude připomínat i dnes. Akce organizují především komunisté
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pietní akt

Další vzpomínky organizují komunisté, kteří pořádají mimo jiné dopolední vzpomínku na Olšanských hřbitovech, kde promluví jejich předseda Vojtěch Filip. Další dvě shromáždění se uskuteční dopoledne na náměstí Kinských a v poledne na náměstí Jana Palacha. KSČM očekává, že se těchto akcí zúčastní stovky lidí.

Zatímco většina vzpomínek na konec války se v hlavním městě konala od 5. do 8. května, komunisté volí pozdější termín. "Změnu dne státního svátku z 9. na 8. května považuje KSČM za účelovou, jde o deklaraci snahy popřít význam úlohy Rudé armády při osvobození naší země," sdělila ČTK mluvčí strany Šárka Cicvárková.

Na Havlíčkově náměstí v Praze 3 se odpoledne uskuteční komentovaná bojová ukázka událostí Pražského povstání, při které se střetnou čtyři stovky vojáků, včetně příslušníků československého odboje, vlasovců, Rudé armády a wehrmachtu. V Praze 10 na Kubánském náměstí si zase od rána budou moci lidé prohlédnout vojenskou techniku a zbraně.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…