Vláda ČR a Izraele opět zasedne společně, tentokrát v Izraeli

05.05.2013 21:22

Česká a izraelská vláda budou v létě již podruhé jednat společně. Po loňském zasedání v Praze se tentokrát sejdou v Izraeli za účasti premiérů Petra Nečase a jeho izraelského protějšku Benjamina Netanjahua. Doprovodí je opět někteří ministři obou vlád. ČTK to dnes v Jeruzalémě řekl šéf české diplomacie Karel Schwarzenberg, který tam přiletěl na dvoudenní návštěvu Izraele.

Vláda ČR a Izraele opět zasedne společně, tentokrát v Izraeli
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg a Vlastimil Picek

Ministr zahraničí během ní bude jednat o přípravě společného zasedání obou vlád. "Jde nám o to, aby se to stalo pravidlem," uvedl k chystanému druhému zasedání vlád Schwarzenberg, který se do Izraele vrátil po více než roce. "Chceme s našimi izraelskými přáteli zachovat častější kontakty," dodal.

V Jeruzalémě se ministr zahraničí zúčastní česko-izraelského fóra, na které přijde například izraelský prezident Šimon Peres. Schwarzenberg se setká rovněz s izraelskými diplomaty a ministryní spravedlnosti a někdejší šéfkou diplomacie Cipi Livniovou. Schwarzenberg očekává, že mezi témata pondělních konzultací bude patřit hospodářská spolupráce, válka v Sýrii, vývoj v Izraeli a v Palestině anebo vztahy Izraele s EU či NATO.

Minulý rok ministři obou zemí podepsali v Praze prohlášení o spolupráci v dopravě, vědě a výzkumu, kultuře či místním rozvoji. ČR a Izrael chystají společné projekty například v programování či léčbě neurodegenerativních onemocnění. Sdílet by měly také informace o tom, jak vytvářet cenově dostupné bydlení.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh, čtk

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…