Vláda probere energeticko-klimatický plán

13.01.2020 6:03

Vnitrostátním energeticko-klimatickým plánem či materiálem o výběrových řízeních na funkce státních tajemníků ministerstev, kterým letos vyprší funkční období, se bude dnes zabývat vláda. Kabinet projedná mimo jiné návrh, podle kterého by se výrobcům balených vod od července zvýšil poplatek za čerpání minerální vody ze současných šesti na devět korun za metr krychlový, napsala ČTK.

Vláda probere energeticko-klimatický plán
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jednání vlády

Energeticko-klimatický plán shrnuje závazky, kterým chce ČR přispět k evropským záměrům. Ministr průmyslu Karel Havlíček (za ANO) už dříve uvedl, že ministerstvo navýšilo cíle podílu obnovitelných zdrojů na celkové spotřebě energie do roku 2030 z původně plánovaných 20,8 procenta na 22 procent. Letos má být na úrovni 15,6 procenta.

Na programu je i návrh, podle něhož by mělo jít na energetickou modernizaci bytových domů 600 milionů korun z evropských dotací. Kabinet projedná i soubor daňových změn navržených pražskými zastupiteli. Zabývat se bude i plánem Národní galerie Praha koupit od Prahy za 33 milionů korun pozemky v Jinonicích pro stavbu depozitáře.

Na návrh vnitra a obrany by se mohl stát jedním ze členů krizového štábu Bezpečnostní rady státu ředitel Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB).

Na programu je i materiál, podle kterého stát dál počítá, že aukci kmitočtů pro mobilní sítě 5G vyhlásí v prvním čtvrtletí. Ministři dostali také materiál, podle kterého Vojenské lesy a statky ČR nebudou muset dávat Lesům ČR pozemky výměnou za téměř 140 hektarů půdy u Vrbětic zničených výbuchy a kůrovcem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…