Vláda projedná sociální služby či růst mezd bezpečnostních sborů

29.03.2017 6:30

Vláda se dnes znovu vrátí k novele o sociálních službách, kterou ministři kvůli rozporům stáhli z posledních dvou jednání. Ministerstvo práce posílá na jednání potřetí i materiál o zálohovaném výživném. Kabinet by měl potvrdit také dohodu ministrů vnitra Milana Chovance (ČSSD) a financí Andreje Babiše (ANO) o desetiprocentním zvýšení platů bezpečnostních sborů od letošního července. Celkem by letošní zvýšení platů mělo vyjít téměř na 1,5 miliardy korun.

Vláda projedná sociální služby či růst mezd bezpečnostních sborů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zasedání vlády

K novele o sociálních službách má připomínky řada ministerstev, ombudsmanka, zaměstnavatelé i Národní rada zdravotně postižených. Představitelé ČSSD chtějí návrh poslat do Sněmovny, podle ministryně práce Michaely Marksové (ČSSD) by se případně mohlo o sporných bodech hlasovat jednotlivě.

Ministři se budou zabývat i návrhem, aby obec Lednice na Břeclavsku získala statut lázeňského místa, což s sebou přináší omezení výstavby či zákaz provozu některých zařízení, která by mohla narušit léčebný režim. Projednají i zprávu o činnosti Finančního analytického útvaru ministerstva financí za loňský rok.

Kabinet také vyslechne informaci o tom, jak bude v objektech Národní galerie v překlenovacím období po nedávné výpovědi smlouvy s bezpečnostní agenturou do konce nového výběrového řízení zajištěna ostraha. Na programu je i nařízení o znehodnocování některých palných zbraní či poslanecký návrh spojený s převodem vlastnického práva k zemědělským pozemkům.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…