Vláda prý chce zrušit 4 ministerstva. Až pro své nástupce

06.12.2012 17:26

Server iDNES.cz informuje o slovech šéfa poslaneckého klubu ODS Zbyňka Stanjury – vláda by prý ráda do příštích voleb škrtla – v některých případech spíše přejmenovala - 4 ministerstva. Jenže reálně by se to projevilo až u vlády další.

Vláda prý chce zrušit 4 ministerstva. Až pro své nástupce
Foto: Repro TV Prima
Popisek: Zbyněk Stanjura (ODS) v Partii TV Prima

Podle serveru by se spojily resorty dopravy a průmyslu, dále školství s kulturou a zemědělství s životním prostředím. "Zatím je otevřená věc, jestli bude v koaliční smlouvě jen to, že škrtneme čtyři ministerstva, nebo jestli budou v nové koaliční smlouvě i vyjmenována ta, kterých se to bude týkat," uvedl ve čtvrtek Stanjura.

Nově by tedy vzniklo ministerstvo hospodářství, ministerstvo venkova a ministerstvo školství by kulturu “spolklo”. Jenže tyto škrty by se týkaly až nástupců kabinetu premiéra Petra Nečase.

"Předpokládáme, že bude normálně jmenován řádný ministr dopravy," prohlásil Stanjura s tím, že počet křesel ve vládě by se snížil k 1. červnu 2014. To už by bylo po řádných volbách.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…