Vláda v demisi projedná vlastní novelu služebního zákona

15.01.2014 6:10

Vláda v demisi dnes projedná vlastní návrh novely zákona o státní službě. Kabinet přitom na minulém zasedání dostal obdobnou úpravu z dílny sociální demokracie, ke které dal negativní stanovisko. Zákon počítá s vytvořením pozice generálního ředitele státní služby, který bude dohlížet na státní úředníky.

Vláda v demisi projedná vlastní novelu služebního zákona
Foto: Hans Štembera
Popisek: Rusnokova vláda ve sněmovně

Schválením novely zákona o státní službě v prvním sněmovním čtení podmiňuje prezident Miloš Zeman jmenování nového kabinetu. Poté by totiž mohl jmenovat členem vlády i předsedu hnutí ANO Andreje Babiše, který by jinak mohl mít problém s lustračním osvědčením.

Na programu vlády je i novela živnostenského zákona z dílny Ministerstva průmyslu a obchodu. Podle návrhu by z živnostenského rejstříku mělo zmizet bydliště a místo pobytu podnikatelů, tyto údaje mají být neveřejné. Novela ruší i povinnost podnikatelů opakovaně úřadu předkládat doklady, které již jednou doložili.

Na programu jsou i další zákony

Končící kabinet projedná rovněž zákon, který má zlepšit bezpečí pacientů a zdokonalit systém zařazování zdravotnických prostředků do úhrad ze zdravotního pojištění. Normu už v červenci schválila tehdejší vláda v demisi Petra Nečase, zákonodárci ji ale nestihli do voleb projednat.

Vláda v demisi bude schvalovat také záměr Ministerstva dopravy nakoupit bez výběrového řízení dopravní informace od Centra pro rozvoj dopravních systémů. Zakázka na tři roky má stát téměř 165,6 milionu korun. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…