Vladimír Putin úřadoval. Stálo to křeslo několik vysokých zpravodajců a úředníků z vnitra

28.11.2016 21:19

Tisková služba ruského Kremlu informuje o tom, že Vladimir Putin uvolnil z funkce některé hodnostáře zastávající vysoké posty v ruské administrativě. Konkrétně se má jednat o některé zaměstnance ruské tajné služby (FSB), ministerstva obrany a ministerstva vnitra.

Vladimír Putin úřadoval. Stálo to křeslo několik vysokých zpravodajců a úředníků z vnitra
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Plakát nevládní organizace Reportéři bez hranic

Minulou neděli Putin připomněl svá slova z konce roku 2015, kdy výslovně žádal politické představitele, aby se zdrželi účasti na volbách do Ruské akademie věd. Ruský prezident též doporučil všem politikům, kteří byli nominováni do postů v rámci Ruské akademie věd, aby se zabývali pouze akademickou činností.

V důsledku zvolení do Ruské akademie věd o svůj vládní post přišel šéf hlavního zdravotního štábu kanceláře prezidenta Konstantin Kotenko, šéf odboru registrací a archivních fondů FSB generál Vasilij Christoforov, šéf hlavního vojensko-medicínského odboru ministerstva obrany Aleksandr Fisun a zástupce ministra vnitra Aleksandr Savenkov.

Prakticky všichni výše zmínění hodnostáři byli oficiálně zbaveni své funkce „na vlastní žádost“, píše ruský server Ria novosti.

Tiskový mluvčí prezidentské kanceláře RF Dmitrij Peskov potvrdil, že odstoupení všech zmíněných politiků ze svých funkcí souvisí se zvolením do Ruské akademie věd.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…