Vládní orgán: Omezte návštěvy domovů důchodců! Biatlon bez diváků

02.03.2020 10:11

Bezpečnostní rada státu jednala o situaci v České republice. Předseda vlády Andrej Babiš (ANO) oznámil, že po objevení prvních tří případů onemocnění koronavirem v republice, přijmou naše úřady několik opatření.

Vládní orgán: Omezte návštěvy domovů důchodců! Biatlon bez diváků
Foto: Reprofoto: ČT24
Popisek: Andrej Babiš ve vysílání ČT24.

„Zaprvé zastavujeme lety z Jižní Koreje, to můžeme udělat bez vyjádření Evropské komise. Zastavujeme let z Milána, Benátek a Bologne, a to všechno na základě rozhodnutí Ministerstva zdravotnictví v souvislosti se zákonem o ochraně veřejného zdraví. Zároveň jsme přijali rozhodnutí, že závody biatlonu v Novém Městě na Moravě by se měly uskutečnit bez diváků,“ uvedl Babiš.

Důrazně požádal občany, aby necestovali do Itálie a aby v maximální možné míře omezili návštěvy svých rodičů, prarodičů a známých v domovech důchodců, v léčebnách dlouhodobě nemocných a dalších podobných zařízeních, protože starší občany koronavirus ohrožuje nejvíc. To je od nás velmi důrazné doporučení,“ dodal k tomu ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Oznámil také, že všechny vzorky z daného dne musí být na místě do půlnoci, aby byl nejpozději v 7 hodin ráno znám výsledek testů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…