Vládní strany budou jednat o konci koalice

22.04.2012 6:18

Předsedové ODS, TOP 09 a Věcí veřejných se v neděli večer sejdou v Kramářově vile, aby probrali konec jejich společného dvouletého vládnutí. Premiér Petr Nečas (ODS) totiž za přítomnosti Karla Schwarzenberga (TOP 09) zřejmě oznámí Radku Johnovi (VV), že o spolupráci s prořídlým poslaneckým klubem jeho strany už nemají občanští demokraté zájem. Informuje ČTK.

Vládní strany budou jednat o konci koalice
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Koaliční vláda se dohodla o svém pokračování. Zatím tedy nepadne

Rozhodnutí, zda bude vláda pokračovat, pak definitivně padne v pondělí. Tehdy má vicepremiérka Karolína Peake Nečasovi sdělit, zda se jí podařilo z odpadlíků z Věcí veřejných získat dost poslanců k sestavení nového klubu ve sněmovně. Zatím se zdá, že lidí získala málo a nastoupí tak záložní plán na rychlé zorganizování předčasných voleb ještě před prázdninami.

Předseda VV John, kterému do minulého úterý a svého vystoupení z VV dělala Peake místopředsedkyni, dává najevo, že Věci veřejné nejsou stranou, která by zemi k předčasným volbám posunovala. Koncem týdne varoval před drtivým vítězstvím levicových ČSSD a KSČM, které ukazují průzkumy voličských nálad. Nezmiňoval už, že jeho strana by ve volbách zcela propadla.

Formálně dnes v Kramářově vile začne v souladu s koaliční smlouvou "dohadovací řízení" znesvářených vládních stran. ODS i premiér ale v týdnu další spolupráci s prořídlým klubem VV, ze kterého za Peake odešlo zřejmě osm poslanců, ostrými slovy vylučovali. Na nedělní schůzce ale ODS ještě vládní spolupráci neukončí, o vypovězení koaliční smlouvy definitivně rozhodne až pondělní výkonná rada ODS.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

dezinfománie

Dobrý den, zajímalo by mě, co si myslíte o tomto komentáři Zahradila -https://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Zahradil-ODS-Zaznamenanihodne-vyrony-dezinfomanie-755567. Dále by mě zajímalo, co s těmi dezinformacemi pořád máte a co za ně vlastně považujete? Protože se zdá, že tato vl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vepřový Lidl: Polákům za 58, Čechům za 90. Důkazy se množí

17:10 Vepřový Lidl: Polákům za 58, Čechům za 90. Důkazy se množí

Že už se do Polska nevyplatí jet za levnějšími potravinami? To není pravda. Německý obchodní řetězec…