Vlastní hovno by… Šéf poslanců SPD se fakt naštval, pak vstal a popsal chování Pavla Novotného. Tady a teď

27.11.2019 18:15

Pomník vlasovcům v katastru řízeném „extrémním starostou“ Pavlem Novotným nabírá rozměry mezinárodní aféry. Starosta městské částí Praha-Řeporyje napsal v této záležitosti dopis Vladimiru Putinovi, ve kterém prezidentovi Ruské federace prostě sděluje, že se s ním o věci nemíní bavit. A mezinárodní iniciativa městské části už zaujala i nejvyšší politiku. K hojně skloňovanému tématu se pro ParlamentníListy.cz vyjádřil rovněž šéf poslanců SPD Radim Fiala.

Vlastní hovno by… Šéf poslanců SPD se fakt naštval, pak vstal a popsal chování Pavla Novotného. Tady a teď
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zasedání sněmovny. Na programu byla mimo jiné změna zasedacího pořádku i slib náhradníků za poslance Ťoka a Chovance

Anketa

Stydíte se za to, že Česko nechce přijmout sirotky ze Sýrie?

3%
97%
hlasovalo: 34577 lidí
„Starosta Řeporyjí Novotný píše urážlivý dopis prezidentu Putinovi a chce postavit pomník vlasovcům. Pan Novotný má vše prokalkulováno. Potřebuje se zviditelnit, a tak si vybral téma, které je politicky a mediálně atraktivní. Musíme být protiruští, jinak ohrožujeme pořádek v EU. Pan starosta nasadil tvrdou notu a samozřejmě doufá v politickou kariéru. Musíme být proti Číně a proti Rusku. To je politický požadavek, kterému se dnes tleská. Za pár let budeme s politickou diplomacií pana Novotného obchodovat jak s Čínou, tak s Ruskem pouze přes Německo. Za politickou válku s Ruskem a Čínou zaplatíme. Doufám, že jen penězi,“ konstatuje místopředseda SPD Radim Fiala.

Pokud by se prý to zvrtlo, a to není vyloučené, neboť v každém století se Evropa vydá hledat v Rusku válečné štěstí, „tak doufám, že pan starosta bude aktivní a objeví se v prvních řadách nového Drang nach Osten společně s těmi, kteří mu tleskají. V květnu v Praze vlasovci hledali alibi. To je vše! Když ho nenašli, odtáhli,“ neskrývá dále Fiala své rozhořčení.

„Ano, v jejich řadách byli nešťastníci hledající záchranu života, ale také masoví vrazi vraždící v řadách Waffen SS a spolupracovníci protipartyzánských komand gestapa. Pane starosto, jste uboze trapná politická kategorie. Až jednou napíšou, že některý politik pro upoutání médií a voličů snědl vlastní hovno, jsem si téměř jist, že v článku bude Vaše jméno,“ dodal.

Co přesně ovšem vyvolalo bouřlivé reakce?

„Nebudeme o našem záměru, zbudovat jim (vlasovcům) pomník ani o jejich historické roli, s nikým zvenčí diskutovat a už vůbec o tom nebudeme diskutovat s Ruskem, symbolem okupační moci, lži a porušování lidských práv,“ stojí v dopise, který chce starosta městské části ve středu odpoledne osobně doručit na ruskou ambasádu. Stát je zde oslovován například jako „Milá, vlezlá, drzá Ruská federace“.

V dopise starosty Novotného se má mimo jiné psát i to, že Řeporyje jsou suverénní městskou částí, a proto si bude po veřejné diskusi také sama rozhodovat o tom, komu na svém katastru postaví pomník. Rovněž v dopise uvádí, že Vlasovci podle obyvatel Řeporyjí zachránili Prahu a jejich útok na východní břeh Vltavy byl jedním z rozhodujících momentů Pražského povstání.

Jakmile zprávy o Novotného dopisu Putinovi začaly pronikat na veřejnost, strhla se vlna značně protichůdných reakcí, o nichž jsme informovali ZDE.

Pavel Novotný, DiS.

  • Největší miláček čtenářů nejnedůvěryhodnějšího webu v Evropě
  • starosta městské části

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…