Vlček našel práci u Sobotky jako jeho parlamentní tajemník. Když se noviny ptaly, co konkrétně dělá, bylo ticho

16.09.2017 8:21

Že jste dlouho neslyšeli o někdejším šéfovi Poslanecké sněmovny Miloslavu Vlčkovi (ČSSD)? Dnešní MF Dnes píše, kde je mu konec.

Vlček našel práci u Sobotky jako jeho parlamentní tajemník. Když se noviny ptaly, co konkrétně dělá, bylo ticho
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloslav Vlček

Miloslav Vlček našel po svém působení ve vysoké politice uplatnění u samotného premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD). Stal se jeho parlamentním tajemníkem. Za tři a půl roku si u něj zatím vydělal bezmála dva miliony korun. Jak uvádí Úřad vlády, smlouvu na poradenské služby má u Sobotky od roku 2014 na dobu neurčitou. 

Vlček podle mluvčího vlády Martina Ayrera pomáhá zajišťovat chod kanceláře premiéra ve Sněmovně. Jak uvádí, jako bývalý předseda Sněmovny zná její fungování velmi dobře. „Jeho poradenská činnost se tedy soustředila na projednávanou legislativu i další aktivity předsedy vlády ve Sněmovně,“ uvedl Ayrer. Jakou konkrétní práci Vlček vykonává, už ale podle MF Dnes neuvedl. Na stejný dotaz nereagovali ani Vlček, ani Sobotka.

Zdroj z řad ČSSD však tvrdí, že Vlček reálně chodí na vrátnici pro návštěvy a doprovází je k premiérovi. Prý je u Sobotky proto, že nemohl sehnat jinou práci. Prezident Zeman jej mimo jiné odmítl jmenovat do Úřadu pro ochranu osobních údajů, kde jej sociálnědemokratičtí senátoři chtěli jako inspektora. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…