Volání z mobilních telefonů by mohlo zlevnit. Ministr Kuba láká nové operátory

06.07.2012 16:25

Pravicová vláda premiéra Petra Nečase (ODS) usiluje o to, aby se občané Česka dočkali levnějšího volání ze strany mobilních operátorů. Jednou z cest, jak dosáhnout změn v prostředí, které se mění jen pozvolna, je vpustit do něj nového dravce – v tomto případě nového operátora, který naláká nespokojené klienty.

Volání z mobilních telefonů by mohlo zlevnit. Ministr Kuba láká nové operátory
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Martin Kuba

Čeští občané platí za volání z mobilních telefonů jedny z nejvyšších cen v EU. Vyplývá to ze zprávy, kterou v roce 2010 zveřejnila OECD. Ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba (ODS) věří, že by se tento pro české občany nepěkný obrázek mohl změnit v okamžiku, až na trh vstoupí čtvrtý operátor.

Prostor, kam by staří operátoři nesměli

„Naší základní prioritou je, aby se trh v oblasti telekomunikací v České republice rozvolnil, aby ten oligopol, který přináší českým občanům a českým domácnostem příliš drahé volání, se rozvolnil vstupem čtvrtého operátora,“ prohlásil ministr.

Vláda podle ministra Kuby zároveň doporučila Českému statistickému úřadu zatraktivnit vstup nového operátora navýšením v pásmu 1 800 MHz (4G) počet kmitočtů, který by byl přidělen pouze novému operátoru, o který by se nemohli ucházet stávající operátoři. Český telekomunikační úřad připomínky vlády zohlednil

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…