Volby v USA dramaticky vrcholí. Ve hře je vyslání ozbrojených federálních policistů do volebních místností

05.11.2020 18:05

Je možné, že již dnes večer budeme vědět, kdo z dvojice Donald Trump a Joe Biden zvítězil ve volbách. Souboj vrcholí. V 18 hodin má výsledky prozradit Nevada, kde by vítězný kandidát získal šest volitelů. Finišuje sčítání i v Georgii a Severní Karolíně. A v Arizoně podle některých médií Biden vyhrál, tím pádem by mu šest nevadských volitelů stačilo k celkové výhře. Píše o tom server iDNES.cz.

Volby v USA dramaticky vrcholí. Ve hře je vyslání ozbrojených federálních policistů do volebních místností
Foto: Repro Youtube
Popisek: Prezidentští kandidáti Donald Trump a Joe Biden

V Nevadě podle deníku The New York Times vede aktuálně Biden nad Trumpem v poměru 49,3 ku 48,7 procenta hlasů. Zbývá však ještě sečíst více než deset procent hlasů. Biden, jemuž je připisována již i Arizona (podle projekcí AP, CNN tak ještě neučinil, má mít v současné době 264 volitelů. Těsně zvítězil i ve Wisconsinu a Michiganu. Nevada by mu přinesla 6 volitelů, a tím pádem vytoužených 270. Náskok pak Biden stahuje i v Georgii. 

Americké ministerstvo spravedlnosti však již podle všeho kalkuluje s možností využít zákon a vyslat ozbrojené federální policisty do sčítacích místností po celé zemi. Chtějí tak začít vyšetřovat možné volební podvody. Prezident Donald Trump se pak výsledky snaží zvrátit prostřednictvím právních bitev, kdy žádá o přepočty hlasů či o zastavení sčítání. 

Prezident Trump se opětovnou hlavou státu prohlásil již včera, Joe Biden pak věří, že prezidentem bude on. Ale za prezidenta se ještě neprohlásil.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Ta hanebná kampaň je trefná? Můžeme si za to sami? Jako Fico?“ Lipavský rozzuřil Bžocha

13:30 „Ta hanebná kampaň je trefná? Můžeme si za to sami? Jako Fico?“ Lipavský rozzuřil Bžocha

Hosty pořad první části Partie Terezie Tománkové na CNN Prima News byli ministr zahraničí Jan Lipavs…