Voliči jsou spolupachatelé problémů, říká Hamerský

24.05.2010 23:28

V posledním duelu Událostí, komentářů se střetli Milan Hamerský ze strany Liberálové.cz a Monika Šatavová z Klíčového hnutí. Strany by se rády vzájemně potkaly v Parlamentu, ale ve většině otázek se neshodují.

Voliči jsou spolupachatelé problémů, říká Hamerský

Klíčové hnutí by obnovilo daňovou progresi u daní z příjmů fyzických osob, zatímco liberálové.cz by chtěli více zjednodušit současný systém s rovnou daní.

Voliči jsou spolupachatelé

„Nastudovali jsme systém a poznali jsme, že je možné pouze ho přebudovat. Konkrétních řešení máme několik, například novelu zákona o zadávání veřejných zakázek," nabízí Šatavová změnu.

Hamerský tvrdí, že za současnou situaci si můžou sami občané, kteří se dvacet let po revoluci stále vymlouvají na to, co udělali politici. „Voliči jsou spolupachatelé problémů, protože volí strany, které můžou za naše problémy," říká na adresu všech lidí.

Veřejnoprávní média nemusí fungovat

„Chceme Evropskou unii postavenou na principech sociální trojčlennosti," vysvětluje Šatavová vizi budoucí Evropy. V ní by se chod společnosti rozdělil do tří samostatných oblastí: kulturně-duchovní, právně-politickou a hospodářskou. Hamerský by chtěl z EU udělat spolkovou zemi, kde má každý stát větší míru autonomie než doposud.

Liberálové.cz by rádi privatizovali veřejnoprávní média. „Veřejnoprávní neznamená, že to funguje," dodal Hamerský. Šatavová by si přála zachovat současný model s tím, že by se média dofinancovávaly pomocí příjmů z reklamy.

I školství názorově rozdělilo oba hosty. Hamerský považuje zavedení školného jako motivaci pro studenty, která zde v současnosti chybí. Klíčové hnutí odmítá udělat ze vzdělávání zboží.

Související:
Volte velkou stranu, chceme koalici ODS a ČSSD, tvrdí Hamerský 

Foto: ceskatelevize.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…