Vondrův stínový kolega ocenil jeho kompetenci

28.11.2012 16:33

Konec ministra obrany Alexandra Vondry (ODS) ve vládě je logickým důsledkem nedávných senátních voleb i některých kauz z minulosti, řekl ČTK stínový ministr obrany ČSSD Jan Hamáček. Vondra dnes oznámil svou rezignaci k 7. prosinci. Hamáček v reakci na tento krok ocenil Vondrovu odbornou kompetenci. Doufá také, že Vondru ve funkci nahradí někdo přinejmenším stejně kvalitní.

Vondrův stínový kolega ocenil jeho kompetenci
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Ministr obrany Alexandr Vondra

"Chci říci, že mi bylo ctí se s panem ministrem Vondrou politicky a odborně utkávat. By to ministr, který rozuměl resortu obrany," poznamenal Hamáček. ČSSD podobnými hodnoceními v případě politiků vládních stran šetří.

Podle Hamáčkova stranického šéfa Bohuslava Sobotky měl ale Vondra odejít už dávno, neboť celé jeho působení na ministerstvu bylo zatíženo kauzou Promopro, tedy předražených zakázek z doby českého předsednictví EU. "Byl od samého počátku nevěrohodný, jeho pozice, autorita byla zdestruována," poznamenal. Sobotka dnes také připomněl, že v Nečasově vládě "nezůstal kámen na kameni", když už byla vyměněna většina ministrů.

Vondra sám dnes svůj odchod zdůvodnil tím, že v říjnových senátních volbách ztratil důvěru voličů, když se mu nepodařilo obhájit senátorský mandát. Premiér Petr Nečas (ODS) má prý o novém ministrovi svou představu, bližší informace ale dnes nechtěl říci. Vondra byl posledním ministrem za ODS, kterého Nečas v kabinetu ještě nevyměnil.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

20:45 „Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

Neziskovka Člověk v tísni oznámila, že otevřela humanitární sbírku SOS Gaza pro psychologickou pomoc…