Vozíčkáři slaňovali z Nuselského mostu. Chvílemi z toho prý mrazilo

01.05.2014 15:27

Jedličkův ústav s podporou Městské části Praha 2 a dalších institucí na Prvního máje uspořádal slaňování vozíčkářů z Nuselského mostu. Akce se konala v rámci festivalu Pojď dál. Starostka Prahy 2 Jana Černochová nám řekla o projektu více.

Vozíčkáři slaňovali z Nuselského mostu. Chvílemi z toho prý mrazilo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Nuselský most

V parku Folimanka proběhlo slaňování vozíčkářů z Nuselského mostu, kdy se lidé s tímto hendikepem rozhodli slanit 45 metrů v části parku u sportovní haly. Průvodem se potom šlo na Vyšehrad k Jedličkově ústavu s Tam Tam Batucada a The Tap Tap.

Klobouk dolů. Chvílemi z toho mrazilo

„Je neuvěřitelné, na co si troufli. To fakt obdivuji. Akce začala ve 12 hodin. Byla tam pro jistotu záchranka a veškerý servis. Park byl lidí a akce se vydařila, protože svítilo sluníčko. Byla výborná atmosféra. Diváci povzbuzovali každého, kdo slaňoval dolů. Jakkoli mám ráda adrenalinové sporty, v minulosti jsem se potápěla nebo jsem lezla po skalách, tak na tom Nuseláku to není žádná legrace. Když jste na skalách, tak se můžete odrážet nohama od skály. Klobouk dolů, hluboce smekám,“ řekl ParlamentnímListům.cz Černochová.

„Dvacet let jsem bydlela na Folimance, zažila jsem tam různé akce, které se v parku pořádaly. Byly tam různé kulturní akce, vystupovaly kapely, Láďa Jakl tam měl koncerty. Samozřejmě jsem tam zažila i spoustu tragických momentů, než se na mostu udělalo to oplocení. Ale ta akce slaňováním vozíčkářů mě opravdu dostala, až mě z toho mrazilo. Za Prahu 2 jsme přinesli pár pozorností a já jsem jim poděkovala za to, že na to měli odvahu a že to dokázali,“ dodala Černochová.

Pojď dál

Vrcholem festivalu Pojď dál je křest písně Sundej brejle, kterou přímo pro The Tap Tap napsali Honza Kalina s Tomášem Belkem z kapely Sto zvířat. Festival má v programu pro děti i pro dospělé možnost vyzkoušet si, jaké to je sportovat v disciplínách jako například lukostřelba, boccia, veslovací trenažér, překážková dráha nebo florbal na vozíku. Součástí programu je také slavnostní předání speciálního elektrokola v designu Harley Davidson, které firma Víc Než Kolo vyrobila speciálně na míru pro členku Tap Tapu jako moderní kompenzační pomůcku.

Vystoupí mimo jiné The Tap Tap. Akci pořádá občanské sdružení Tap a kapela The Tap Tap v rámci turné The Tap Tap načerno, které podporuje celostátní sbírku na dostavbu Jedličkova ústavu a škol v Praze. Kapela vznikla v rámci Jedličkova ústavu, skládá se většinou z jeho klientů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …