Vraždící Afghánec v nevěstinci: Vídeň odhaluje zlé podrobnosti

26.02.2024 7:21

Sedmadvacetiletý Afghánec v nevěstinci ve Vídni připravil krvavou lázeň a ubodal tři ženy. Podle nejčtenějšího německého deníku Bild jde o člověka, který v roce 2022 požádal v Rakousku o azyl. Po hrůzném činu se ukrýval v křoví v nedalekém parku, kde byl nalezen i nůž, se kterým pravděpodobně zločin spáchal.

Vraždící Afghánec v nevěstinci: Vídeň odhaluje zlé podrobnosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vídeňský "Manhattan" u Dunaje

V pátek bylo ve Vídni během jediného dne zavražděno 5 žen a server rakouského listu Kronen Zeitung poznamenal, že tento strašlivý čin vyvolal vlnu reakcí i mimo Rakousko. Kupříkladu španělský deník Diario de Mallorca také informoval o případech vražd a v titulku uvedl, že tři z pěti zabitých lidí byli zabiti v nevěstinci. Podle deníku Bild šlo o neoficiální nevěstinec, oběťmi mají být tři Asiatky.

„Při bezprostředním pátrání po pachateli policisté sledovali krvavé stopy a našli 27letého mladíka, který se s nožem schovával v křoví v nedalekém parku. Podle informací serveru německého nejčtenějšího deníku Bild jde o Afghánce, který v roce 2022 požádal v Rakousku o azyl.

„Pachatel není Rakušan. Nejprve musel být ošetřen v nemocnici, protože se při činu zranil. Poté byl předán do policejní cely. Výslechy a vyšetřování pozadí zločinu jsou nyní v plném proudu,“ sdělila vídeňská policie.

Strážce zákona přivolal kolemjdoucí, který si u nevěstince všiml krvavé stopy.

Server OE24 upozornil, že Afghánec byl také pořezán. Pravděpodobně v důsledku toho, jak urputně se ženy Afghánci bránily. Na místo činu byla přivolána vídeňská profesionální záchranná služba, která však pro oběti už nebyla schopna nic udělat.

Server listu Stuttgarter Zeitung konstatoval, že pachatel připravil v nevěstinci krvavou lázeň. Choval se agresivně a strážci zákona na něj použili taser a u podezřelého nalezli nůž, se kterým s největší pravděpodobností hrůzný čin pravděpodobně spáchal. Motiv činu zůstává podle Stuttgarter Zeitung nejasný.

Server německého listu Die Welt upozornil, že podle vládní studie bylo v letech 2010 až 2020 v Rakousku zabito 319 žen, ve většině případů partnery nebo bývalými partnery.

Vedle těchto tří vražd byla nalezena také těla ženy a dívky, matky a dcery. Dívce bylo teprve 13 let a pachatelem pravděpodobně byl starší Rakušan. Případy spolu podle novinářů nesouvisí.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Za tyto trestné činy přivandrovalců by měla být zatčena a uvězněna Merkelová, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseTrashman , 26.02.2024 10:50:40
která ty zločince sem pozvala.

|  10 |  0

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…