Vůl je proti Bělobrádkovi vznešená bytost... Případ „mrtvý pes“, či „čokl“, nekončí. Právě vrcholí

30.08.2017 7:11

Slova předsedy KDU-ČSL Pavla Bělobrádka o tom, že zvířata neumírají, leč chcípají, vyvolala mnoho reakcí. „Vůl je proti tomuto dvounožci vznešená bytost!!!“ napsala například mluvčí Svobodných Kateřina Kašparová.

Vůl je proti Bělobrádkovi vznešená bytost... Případ „mrtvý pes“, či „čokl“, nekončí. Právě vrcholí
Foto: Vít Hassan
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek na sjezdu

Předseda KDU-ČSL Bělobrádek reagoval na status mladé blogerky Lucie Sulovské, jež napsala na sociální síti Facebook, že jí v neděli zemřel pes. Bělobrádek se jal mladou ženu poučovat, že zvířata neumírají, leč chcípají. Jako veterinář o tom prý leccos ví.

„Neumřel. Umírají pouze lidé. Zvířata uhynou, pojdou, chcípnou (u nich to nemá vulgární podtext), padnou, zhasnou, jsou zabita, poražena... Dávat zvířatům lidské vlastnosti a používat u nich lidské výrazy (umírat, jídlo, jíst, kakat atd.) je modernistické, levicové a liberální a hodí se k městské eko-etno-bio vychrtlině s korálky na krku, náušnicemi v nose, pupku a obočí, s plandající sukní (lunty) a pijící čaje z misky,“ vzkázal doslova Bělobrádek mladé blogerce.

Anketa

Má Pavel Bělobrádek pravdu v tom, že zvířata „neumřou“, nýbrž „pojdou, chcípnou, padnou, zhasnou, jsou zabita či poražena“?

29%
62%
hlasovalo: 6167 lidí

„Vsadím se, že u lidovců je dnes nálada, jak kdyby tam chcíp pes,“ poznamenal k tomu následně Michal Horáček, textař a kandidát na prezidenta.

„Slušný člověk by v takové situaci citlivě napsaným textem projevil účast. Bělobrádek znovu prokázal, že pojem slušný lidovec je protimluv, protože ryba smrdí od hlavy. Ostatně lidovci byli vždycky kolaboranti, podrazáci a svině. Pomáhat agentu Burešovi obejít lustrační zákon je svinstvo stejně jako poslední podraz se STAN. Teď se ukazuje, že v nich není ani lidský rozměr, a nemají tudíž s křesťanstvím nic společného. Znechucení z tohoto Bělobrádkova netaktního výronu je příliš slabé slovo,“ uvedl někdejší poradce premiéra Petra Nečase Jiří Sezemský. 

A nebyli by to Češi, aby se nezačaly objevovat vtipy.

„No jo, on je Bělobrádek veterinář, ne? Možná z jatek... Pokud si vzpomínám, nastupoval do vedení lidovců s nějakými výroky o podřezání sviní. Až pak začal nosit kapesníček v kapse u saka,“ zkonstatoval pak publicista Boris Cvek.

„Pro představu, jak se lidovci staví ke smrti člena rodiny, protože to je pes, tak neumřel, ale ‚chcípnul‘. V říjnu u voleb si na to vzpomeňte, protože podle předsedy KDU-ČSL zvíře chcípne, takže si asi dovedete domyslet, jaký milovník zvířat to bude... Nejvíc bych se po volbách smála, kdyby lidovci měli 4,9 %, to by mi fakt udělalo radost! A nejen kvůli tomuhle postu Bělobrádka,“ sdělila manželka expolitika za ODS Miroslava Macka Petra Macková Hrochová.

Kritiku Bělobrádka pak na svůj facebookový profil napsala i poslankyně za ODS Jana Černochová. „Nenosím etno korálky a nejsem biožena stejně jako Lucka S. Přesto jsem pár let prožila se psem, který prostě byl regulérním členem naší rodiny, myslete si o tom, co chcete. Když po patnácti letech Betyna odešla, obrečela jsem to stejně, jako by odešel dvounohý člen rodiny, a nepovažuji to za úchylku, ale za projev normálního lidského citu a pouta k živé bytosti v rodině a to nejsem žádnej fanatickej pejskař... A když si tady čtu tu tzv. ironii a vtípky pana kolegy Bělobrádka, jsem vděčná za to, že jsem ty dlouhé roky chodila na veterinu, kde byl doktor s mozkem a měl ke zvířatům i k lidem empatii... Po matkách samoživitelkách, které si podle předsedy KDU-ČSL špatně vybraly chlapa a můžou si za svoji neutěšenou situaci samy, si do úst nevidí ani teď,“ zmínila Černochová i starší výrok Bělobrádka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…