Výbuch. ČSSD získala jediného senátora, Hamáček to vysvětluje „změnou reality“

13.10.2018 17:13

Sociální demokracie zaznamenala v senátních volbách debakl. Přišla o 12 senátorů v horní komoře. Do ní se ve druhém kole probojoval pouze Petr Vícha z Karvinska, jehož politolog Petr Sokol nazval ve studiu ČT levicovým Jaroslavem Kuberou (ODS).

Výbuch. ČSSD získala jediného senátora, Hamáček to vysvětluje „změnou reality“
Foto: Hans Štembera
Popisek: ČSSD, ilustrační foto

Předseda ČSSD Jan Hamáček na následné tiskové konferenci Víchovi pogratuloval. Zároveň také pogratuloval vítězné ODS, která bude nyní v Senátu disponovat šestnáctičlenným senátorským klubem, jenž je tak nejsilnějším v horní komoře. Hamáček také označil současný výsledek ČSSD za důsledek „změny reality“. Nikdo prý nemohl čekat, že obhájí výsledek z roku 2012,  když šla do voleb z pozice lídra opozice. 

Ve druhém kole senátních voleb ze sociálních demokratů propadla bývalá ministryně zdravotnictví Milada Emmerová, jenž neuspěla v souboji s Pavlem Karpíškem (ODS) na Rokycansku. V obvodě č. 11 Domažlice pak zvítězil Vladislav Vilímec (ODS) nad Janem Látkou (ČSSD).

Neúspěšný byl také sociální demokrat Pavel Havíř v obvodě Svitavy, kde prohrál souboj s Michalem Kortyšem (ODS). Neúspěšná byla také sociálnědemokratická senátorka Božena Sekaninová, již porazila nezávislá kandidátka Jitka Chalánková na Prostějovsku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…