Výbuch auta v Berlíně

15.03.2016 12:31

V centru Berlína dnes došlo k výbuchu automobilu, při kterém zahynul jeho řidič. Úřady v současnosti pracují s verzí, že se jednalo o výbušné zařízení. Situace je již pod kontrolou a nikdo další nebyl zraněn, vyšetřování události je však zatím na začátku. Informuje The Independent.

Výbuch auta v Berlíně
Foto: wikipedia
Popisek: Německá vlajka.

Dnes kolem osmé hodiny ranní došlo v hlavním městě Německa, Berlíně, k výbuchu vozu Volkswagen Passat stříbrné barvy. Jeho řidič údajně zemřel ještě před tím, než přijela záchranka. Nikdo další nebyl zraněn.

K výbuchu došlo v západní části města, ve čtvrti Charlottenburg. Vyšetřovatelé nyní pracují s verzí, že za explozí stojí výbušné zařízení, které bylo přítomno ve vozidle či na něm. Další nebezpečí však již nehrozí.

„Naši vyšetřovatelé se domnívají, že se jednalo o výbušné zařízení, které způsobilo výbuch vozu,“ uvádí berlínská policie na svém oficiálním twitterovém účtu.

V současnosti policie zjišťuje identitu řidiče.

„O případu zatím nemůžeme nic říct. Jsme na počátku vyšetřování,“ řekl pro BBC mluvčí berlínské policie Michael Merkle. „Soudní vyšetřovatelé jsou na místě, pečlivě prohlížejí vozidlo, vše bude prozkoumáno. Oddělení vražd je tu taktéž a převezme vyšetřování.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tím se Fiala nepochlubil. Drahý účet za energie. Češi zaplatili nejvíc

4:44 Tím se Fiala nepochlubil. Drahý účet za energie. Češi zaplatili nejvíc

Prvenství v rámci všech členských zemí Evropské unie si vydobyla za druhé pololetí minulého roku Čes…