Vybuchl ve Sněmovně granát? Ondráček naznačil, že KSČM přestává podporovat vládu

11.02.2021 16:41

Babišova vláda má možná velký problém. Vystoupení poslance KSČM Zdeňka Ondráčka v debatě o prodloužení nouzového stavu obsahovalo slova, která mohou zásadně překreslit českou politickou mapu.

Vybuchl ve Sněmovně granát? Ondráček naznačil, že KSČM přestává podporovat vládu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zdeněk Ondráček alias "mlátička"

Anketa

Chcete, aby vláda Andreje Babiše dovládla do voleb?

84%
9%
hlasovalo: 25362 lidí

Před Ondráčkem mluvil ministr vnitra Jan Hamáček, který opozici nabádal, že jestli jí vadí vláda, tak ať má tolik hrdosti a zkusí vyvolat proces o jejím odvolání, ale ať si nebere jako rukojmí svého boje nouzový stav.

Vyslovení nedůvěry vládě možná přijde na pořad dne, protože Zdeněk Ondráček ve svém projevu za klub KSČM zcela nečekaně pronesl:

„Vláda tedy z požadavků a dohod s KSČM nesplnila vůbec nic. A nezajímají mě v podstatě ani výmluvy, že hnutí ANO je jednou ze stran vládní koalice. My tolerujeme, raději bych hovořil v minulém čase, tolerovali jsme vládu jako celek, a to i někdy se skřípěním zubů. Někteří ministři jsou opravdu výkvět politických stran, které je nominovaly,“ nechal se slyšet Ondráček.

„Odmítáme se již podílet na tomto chaosu,“ zaznělo od něj pak ještě.

Pak osobně jmenoval ministra vnitra Jana Hamáčka. „Pane ministře vnitra, ti mrtví jdou za vámi,“ vzkázal v reakci na Hamáčkova slova vinící opozici. Janu Hamáčkovi podle něj zachutnala funkce ministra vnitra a moc s ní spojená.

Připomněl i podivné kšefty, které se dělají se zdravotnickým materiálem nebo s covidovými testy. „Buďte možná rádi, že už nejsem policejním vyšetřovatelem. Pokud bych to rozebral na částečky, možná by tu některým bylo zatraceně horko,“ dodal Ondráček.

Pak ještě jeho projev obsahoval „tajemné muže s černými kufříky“, kteří prý již obcházejí krkonošské hoteliéry a činí jim nabídky na odkoupení jejich hotelů. 

„Po posledních jednáních jsme konečně přišli na to, že tato koaliční vláda nás už nepotřebuje, o naše rady nestojí a naše připomínky ignoruje či se jim dokonce mediálně vysmívá,“ vrátil se nakonec Ondráček k důvěře vládě. Podpora KSČM patří podle něj hnutí ANO, nikoliv celé současné vládě. Té popřál hodně štěstí.

A pokud by vláda chtěla jakkoliv čachrovat s nouzovým stavem (třeba že by nechala tento uplynout a hned poté vyhlásila další), osobně na její členy podá trestní oznámení.


„Po posledních jednáních jsme konečně přišli na to, že tato koaliční vláda nás už nepotřebuje, o naše rady nestojí a naše připomínky ignoruje či se jim dokonce mediálně vysmívá“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

22:28 Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

Poslanecká sněmovna nominovala na udělení vyznamenání Za zásluhy ke sblížení Čechů a sudetských Němc…