Výhrůžky, ataky a trestní oznámení. V hlavní roli politik ANO, ve vedlejší šéf STANu Rakušan

07.01.2020 16:04

Zastupitelský klub hnutí ANO ve Středočeském kraji se jednoznačně postavil za svého předsedu Martina Hermana, který podal trestní oznámení související s výhrůžkami za jeho kritiku kolínské radnice, a to zejména bývalého starosty a nyní předsedy STANu Víta Rakušana.

Výhrůžky, ataky a trestní oznámení. V hlavní roli politik ANO, ve vedlejší šéf STANu Rakušan
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Martin Herman, radní Středočeského kraje za hnutí ANO

Anketa

Milion chvilek pro demokracii se pochlubil patnáctiletou aktivistkou. Je dobře, že takto mladí lidé politicky vystupují?

4%
96%
hlasovalo: 14787 lidí
„Je naprosto nepřijatelné, aby někomu bylo vyhrožováno za to, že jako zastupitel zvolený občany Kolína provádí svou opoziční práci. Navíc je velmi znepokojující, pokud řádně zvolenému zastupiteli vyhrožují zaměstnanci města Kolína, městských firem, případně dokonce příslušníci Policie ČR. Proto jsme jednoznačně podpořili krok Martina Hermana, který se rozhodl podat v této věci trestní oznámení pro podezření z trestného činu vydírání,“ uvedl radní pro oblast zdravotnictví a bezpečnosti Robert Bezděk.  
 
Martin Herman uvádí, že se zastrašit nenechá, ale atmosféra na zastupitelstvu v Kolíně je již taková, že řada jeho opozičních kolegů, nebo občanů Kolína se už bojí vystoupit. „Koaliční zastupitelé nás okřikují, posmívají se. Jeden ze zastupitelů vládnoucího hnutí Víta Rakušana Změna pro Kolín vlastní místní deník, kde může dotyčného mediálně ničit, což jsem sám zažil. Bývalý vedoucí odboru regionálního rozvoje a územního plánování mi bezprostředně po na zastupitelstvu vyhrožuje fyzickým útokem, dokonce na sociálních sítích mi pod svým jménem vyhrožuje příslušník Policie ČR. Abych ukázal, že je to jednání v demokracii nepřijatelné, rozhodl jsem se podat trestní oznámení,“ popsal Martin Herman.
 
 
„Vyzýváme proto pana Víta Rakušana jako předsedu Hnutí STAN a Změna pro Kolín, starostu města Kolín pana Michaela Kašpara a další členy koaliční rady, aby se panu Martinu Hermanovi za vyvolávání nálad vedoucích k výhrůžkám omluvili a aby se zasadili o to, aby jejich zastupitelé a zaměstnanci města, či městských firem, vystupovali v souladu se základními standardy slušného chování,“ řekl dále Robert Bezděk.
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Učitelka Bednářová osvobozena. Kráva, vzkazuje soudkyni Džamila Stehlíková

16:02 Učitelka Bednářová osvobozena. Kráva, vzkazuje soudkyni Džamila Stehlíková

Pražská učitelka Martina Bednářová vyvázne bez trestu. Čelila přitom obžalobě z popírání ruských vál…