Výrok z Hamáčkova ministerstva: Můžeme potvrdit, že...

08.05.2021 13:20

Pomsta byla rychlá. Touto větou lze shrnout krok ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD), který jako šéfa resortu vyhodil Martina Netolického z dozorčí rady České pošty. Učinil tak krátce poté, co Netolický veřejně přiznal, že s ním Hamáček probíral možnou cestu do Ruska pro vakcínu Sputnik.

Výrok z Hamáčkova ministerstva: Můžeme potvrdit, že...
Foto: Repro ČT
Popisek: Tisková konference Jana Hamáčka

Poté, co Jan Hamáček vyhrál na sjezdu ČSSD a znovu se stal předsedou strany, takřka rychlostí blesku vyhodil z vlády svého stranického rivala Tomáše Petříčka a sám se chopil povinností ministra zahraničí.

Ale ještě než se jím stal, dostal informaci od českých tajných služeb, že za výbuchem ve zbrojním skladu ve Vrběticích, za který zaplatili životem dva čeští občané, stáli dva ruští armádní agenti. Navzdory této informaci z pozice ministra zahraničí oznámil, že pojede do Ruska, aby tam vyjednal dovoz vakcín Sputnik, vakcín proti covidu, do Česka.

Poté, co spolu s premiérem Babišem oznámil 17. dubna národu, že za výbuchem ve Vrběticích stáli dva armádní agenti Ruské federace, začal Hamáček vydávat svou plánovanou cestu do Ruska za krycí manévr. Server Seznam Zprávy však tvrdí, že nešlo o žádný zastírací manévr, ale o pokus zobchodovat informace o Vrběticích s Ruskem. Hamáček tuto interpretaci odmítl a ohlásil, že se bude se serverem Seznam Zprávy soudit.

Jenže server Seznam Zprávy mezitím přináší nové informace od lidí, kteří prý o Hamáčkových plánech věděli. Jedním z těch, kteří promluvili, byl také pardubický hejtman Martin Netolický.

„Účelem bylo mi v podstatě vysvětlit, jaká je jeho vize zachránit sociální demokracii od volebního debaklu. Vysvětloval mi, že to je cesta oočkovat národ a tak dále. Že Babiš je strašně nas…, protože očkování je jeho téma, ale že on (Hamáček – pozn. red.) na to s…, protože on (Babiš) na něj taky s… Takže prostě že má speciál (letecký) a má tam domluvenou cestu,“ uvedl Netolický.

A krátce poté, co promluvil, přišel o post člena v dozorčí radě České pošty, která spadá pod Ministerstvo vnitra, řízené Janem Hamáčkem. Informaci jako první přinesl server Info.cz.

„Můžeme potvrdit, že ministr vnitra Jan Hamáček odvolal Martina Netolického z dozorčí rady České pošty. Místo je podle interních pravidel určeno pro zástupce Asociace krajů. Z toho důvodu Ministerstvo vnitra navrhlo na člena dozorčí rady předsedu Asociace krajů Martina Kubu,“ uvedla Hana Malá z tiskového odboru ministerstva.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Tomio Okamura byl položen dotaz

nezávislost

Dobrý den, podle vás jsme nejsme politicky nezávislí, znamená to, že volby jsou u nás zbytečné? Taky tvrdíte, že je třeba, abysme byli nezávislí i ekonomicky a v zemědělství. Je to ale vůbec možné, když je naše ekonomika závislá na exportu a na německé ekonomice? A co se týče zemědělství, jak chcete...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Hašek – král hlupáků. Na Slovensku si všimli, jak o Francii mlčel jak zařezaný

14:49 Dominik Hašek – král hlupáků. Na Slovensku si všimli, jak o Francii mlčel jak zařezaný

„Hašek prošustroval miliony a teď je za krále hlupáků“, i takto se dnes na Slovensku mluví o slavném…