Vyřvali Angelu Merkelovou! Zde čerstvé VIDEO

15.08.2017 8:02

Křesťanští demokraté (CDU) aspirují podle aktuálních průzkumů na překonání hranice čtyřiceti procent, ale samotná Angela Merkelová paradoxně podporu voličů ztrácí. Naposledy se dočkala nepříliš pozitivní zpětné vazby při svém vystoupení v Gelnhausenu. O incidentu informovala Kremlem placená TV Russia Today, které protestující na videu odpovídali v ruštině.

Vyřvali Angelu Merkelovou! Zde čerstvé VIDEO
Foto: archív autora
Popisek: Angela Merkelová

CDU míří za drtivým volebním vítězstvím a podle průzkumu by mohla při zářijových volbách do Bundestagu dosáhnout téměř dvojnásobného zisku než hlavní rival SPD. Samotná Merkelová ztratila za poslední týdny deset procent své podpory a včera se tento trend potvrdil i poblíž Frankfurtu nad Mohanem, kde se v Gelnhausenu účastnila volebního shromáždění. Kancléřka hovořila asi půl hodiny, ale zdaleka ne všechny pasáže byly dobře slyšet.

Zanikly totiž v důsledku halasného vyjádření nesouhlasu příznivců Alternativy pro Německo (AfD), kterých se na shromáždění podle agentury Reuters dostavilo asi sto. Byli však velmi slyšet i vidět a kancléřce to dávali pořádně „sežrat“. Nad hlavami drželi transparenty s nápisem „Merkelová musí jít“ a vedle toho pískali na píšťalky a snažili se všemožnými způsoby narušit kancléřčino vystoupení, které se týkalo německého automobilového průmyslu, ekonomiky a samozřejmě také uprchlíků.

 

Anketa

Měl by Miloš Zeman udělit prezidentskou milost Andreji Babišovi, jak tento záměr naznačuje právník Tomáš Němeček?

75%
25%
hlasovalo: 6405 lidí

Merkelová nemohla takové vzedmutí odporu ignorovat a vše sledovala se zasmušilým prázdným pohledem. „Německo je demokratická země, kde mohou všichni projevovat nespokojenost. Někdy by ale neškodilo, kdyby více naslouchali,“ okomentovala nesouhlasné reakce příznivců Alternativy pro Německo Merkelová. Je zřejmé, že se sice CDU podaří zvítězit, ale patrně nezíská tolik hlasů, aby mohla vytvořit jednobarevnou vládu.

Jedním z možných partnerů však s největší pravděpodobností nebude právě AfD, která by se měla historicky poprvé od Bundestagu rovně protlačit. Byť patrně nikoli s dvojciferným ziskem, který průzkumy euroskeptické a „protiuprchlické“ straně přisuzovaly ještě v loňském roce. Aktuálně to vypadá na sedm až devět procent. Při včerejším vystoupení kancléřka příliš velké ovace nesklidila. A to ani ve chvíli, kdy děkovala dobrovolníkům i profesionálům, kteří pomáhali zvládnout nápor migrační vlny.

„Samozřejmě nemůžeme připustit, aby se podzim 2015, kdy do naší země přišlo najednou mnoho uprchlíků, opakoval každý rok. Německo potřebuje udělat více, aby se bylo možné vypořádat se základními příčinami migrace. To konkrétně znamená například podpořit rozvoj v Africe,“ uvedla Merkelová a poukazovala rovněž na vyvážený vládní rozpočet a také skutečnost, že od doby nástupu její první vlády před dvanácti lety se nezaměstnanost snížila o polovinu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…