Vysoký plat si zaslouží i ředitel ČD. Musí mít ale výsledky, říká Zelený

31.07.2013 18:28

Nový generální ředitel Českých drah Dalibor Zelený si myslí, že i v Českých drahách by měli mít vysoce postavení funkcionáři vyšší platy. Nesmí ale krást a musí odvádět pořádnou práci, čímž naznačil, že za jeho předchůdce Petra Žaludy to tak ne vždy bylo.

Vysoký plat si zaslouží i ředitel ČD. Musí mít ale výsledky, říká Zelený
Foto: Hans Štembera
Popisek: Typický obrázek Českých drah

„Peníze určitě nejsou to, kvůli čemu jsem přišel do Českých drah,“ ujišťoval ve Dvaceti minutách Radiožurnálu Dalibor Zelený. Uznal však, že vedení ČD má platy poměrně vysoké, i když je podnik v dluzích.

„Nechtějte po mně vyjádření, jestli je ta výše mravná nebo nemravná,“ odmítl hodnocení svého platu. Adekvátní však podle něj je. „Vzhledem k tomu, co ten člověk nese za zodpovědnost a jakou divočinu občas zažívá, tak to není ani otázka peněz, ale psychického zdraví,“ míní Zelený.

„Pokud někdo vykonává svoji práci dobře, ať ty peníze má,“ říká jasně. Nesmí ale krást a musí mít výsledky.

V pořadu také zopakoval některé věci, které řekl už na tiskové konferenci. Například, že prioritou pro něj je oddlužení Českých drah a dání do pořádku společnosti ČD Cargo. „Určitě všechno může počkat, ale v té části Carga je situace kritická,“ tvrdí generální ředitel. Zvlášť proto, že obchody na příští rok se sjednávají nyní, což znamená, že pokud se nedojednají hned, o ty lukrativní společnost přijde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…