Vždyť mluví jak blázen, zírají na Trumpa. Ten pravil: USA jsou jak země třetího světa. Hillary založila Islámský stát. No a 11. září...

04.08.2016 9:21

Republikánský kandidát na prezidenta Spojených států vystoupil se svým projevem na Floridě. Zaměřil se zejména na Baracka Obamu, který je podle něj „absolutně nekompetentní“. Clintonovou zas označil za „zakladatelku Islámského státu“. Trump tak i nadále přitvrzuje. Naráží ovšem na čím dál tím větší odpor ve vlastní straně.

Vždyť mluví jak blázen, zírají na Trumpa. Ten pravil: USA jsou jak země třetího světa. Hillary založila Islámský stát. No a 11. září...
Foto: repro youtube.com
Popisek: Donald Trump, republikánský kandidát na prezidenta USA

„Máme prezidenta, který je absolutně nekompetentní. Na mezinárodní scéně nás akorát zesměšňuje. Zesměšnil nás třeba tím, jakou dohodu uzavřel s Íránem. Dostávají od nás stovky milionů dolarů,“ uvedl Trump na začátku svého proslovu.

„Daně jsou na historické výši a Hillary Clintonová je chce ještě navyšovat, zatímco já plánuji daně snížit,“ skákal od tématu k tématu Trump.

„Jak říkám, Amerika byla v posledních letech opakovaně zesměšňována. Podívejte se na Libyi, to je neuvěřitelný binec. Mějte na paměti, že to se událo v důsledku toho, že Clintonová říkala Obamovi, co tam má dělat. Můžu vám s jistotou říci, že kdyby si Obama mohl znovu vybrat někoho na pozici ministra zahraničí, s Clintonovou by znovu tu stejnou chybu neudělal,“ uvedl.

„Mám známého, který staví továrny, to je vše, co dělá, nic jiného ho nezajímá. Nedávno se mi zrovna chlubil, jakou postavil skvělou továrnu. Problém je v tom, že ji postavil v Mexiku. Co třeba ji postavit na Floridě? To nepřichází v úvahu. To byste mě nejprve museli zvolit. Já tu továrnu postavím. Já vás všechny znovu zaměstnám,“ dostal se od Libye k továrnám v Mexiku Trump.

„Podívejte se na to, co se s námi stalo. Jsme jako země třetího světa. Kriminalita narůstá, policisté již nejsou v bezpečí. Ve světě to není o nic lepší, Islámskému státu necháváme volné ruce,“ zmínil.

„Hillary Clintonová by od nich měla dostat nějaké ocenění, protože je v podstatě jejich zakladatelkou. Hillary Clintonová založila Islámský stát skrze svou slabost, svou slabou politiku,“ opřel se do své protikandidátky.

„Írán byl v podstatě na kolenou, sankce ho úplně zničily. Teď je z něho silná země. Naše vláda s ním podepsala dohodu, které se v Íránu smějí, nikdo ji nebere vážně. Teď tam navíc přiletělo letadlo s 400 miliony dolary na palubě, které Írán dostal za americké rukojmí. Kdo ty peníze dostane? Íránský lid? Těžko. Dva další Američané byli od té doby navíc znovu uneseni.“

„Írán má teď dost peněz a všeho ostatního. Bojuje na hranici se Saúdskou Arábií, chtějí získat saúdskou ropu,“ varoval Trump.

Donald Trump byl ve středu velmi aktivní. Mimo jiné médiím sdělil i to, že kdyby před jedenáctým zářím byl ve Spojených státech v platnosti jeho zákaz vstupu do země pro muslimy, tak by se ti lidé, kteří byli za tento čin odpovědní, do země nikdy nedostali.

Zatímco Trump pokračuje ve své prezidentské kampani, nespokojenost v Republikánské straně s jeho metodami začíná narůstat. Mnohým republikánům není po chuti mít za kandidáta člověka, který se dlouhodobě vyjadřuje „jako blázen“.

Reince Priebus, předseda Celostátního výboru Republikánské strany, prý náleží do úzké skupiny vysoce postavených republikánů, kteří zvažují to, že Trumpa přímo konfrontují s tím, že jeho chování je nepřijatelné.

Podle samotného Trumpa ovšem ve straně žádný rozkol není. „Moje kampaň je naprosto jednotná, více než kdy předtím,“ napsal na svůj twitterový účet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…