Vždyť on má dvě služební auta! Babišův tisk si došlápl na vysokého činitele

17.12.2015 7:23

Šéf kanceláře předsedy Poslanecké sněmovny Jana Hamáčka má k dispozici dvě služební auta, zatímco jeho předchůdcům stačilo auto jen jedno. Upozornil na to server Lidovky.cz, který patří do mediální skupiny Mafra Andreje Babiše.

Vždyť on má dvě služební auta! Babišův tisk si došlápl na vysokého činitele
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda poslanecké sněmovny Jan Hamáček

Podle něj se jen pár měsíců poté, co se Jan Hamáček (ČSSD) stal předsedou Poslanecké sněmovny, musela měnit pravidla pro poskytování benefitů. Šéf jeho kanceláře Jan Morávek si vymohl hned dva služební vozy. Až do té doby měli předchůdci na jeho postu nárok jen na jedno auto.

Celý text je ZDE

„Loni v květnu poslanci z rozpočtového výboru probírali hospodaření České národní banky, debatovali o návrzích státního závěrečného účtu a mezi těmi miliardami bez rozpravy odhlasovali i bod č. 14: ‚Předseda Poslanecké sněmovny J. Hamáček se obrátil na rozpočtový výbor se žádostí o přijetí usnesení ohledně změny platového řádu,‘ píše se ve strohém oficiálním zápisu,“ popsal server, jak k tomu vlastně došlo s tím, že řád se měnil pouze v jediném odstavci. Přibyla věta, podle níž může ředitel kanceláře předsedy Sněmovny používat hned dvě služební auta. Jedno s řidičem a druhé bez.

„Je to podle mého názoru zbytečné a neobhajitelné,“ reagovala na tuto zprávu bývalá předsedkyně Sněmovny Miroslava Němcová (ODS). A připomněla, že když ona vedla Sněmovnu, její ředitelka kanceláře neměla přidělený dokonce žádný služební vůz.

Jaké nové úkoly šéfovi kanceláře předsedy Sněmovny přibyly, když až dosud si jeho předchůdci vystačili s jedním služebním vozem, případně i bez něj, se serveru nepodařilo zjistit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…