Vznikne nová „Džungle“? Kolem francouzského Calais už se zase houfují uprchlíci

27.12.2016 22:21

Server britského deníku The Independent přináší zprávy o tom, že vymýcená „Džungle“ znovu ožívá. Do Calais a okolí na severu Francie se znovu vracejí uprchlíci, kteří byli relativně nedávno odvezeni z nelegálního uprchlického tábora známého právě pod označením „Džungle“. Běženci znovu doufají, že proniknou z Francie do Velké Británie.

Vznikne nová „Džungle“? Kolem francouzského Calais už se zase houfují uprchlíci
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Od pondělka jsou po Francii rozváženi uprchlíci, kteří doposud žili v ilegálním táboře u přístavu Calais

„Stovky uprchlíků se vracejí do utajených táborů v okolí Calais a doufají, že dosáhnou břehů Velké Británie,“ píše server hned v titulku. Obyvatelé Calais prý zaznamenali, že se rodí šest nových táborů a v každém z nich přežívá několik desítek migrantů. Děje se tak přitom jen pár týdnů po tom, co byla zlikvidována kontroverzní „Džungle“. Likvidaci tábora přitom francouzské úřady označovaly za velký úspěch.

Celý článek v angličtině naleznete zde.

„Jeden takzvaný tajný kemp leží na okraji malé francouzské vesničky Norrent-Fontes, asi 30 kilometrů od přístavu Calais,“ píše dál server. Do táborů přicházejí i prchající nezletilé děti, které doufají v lepší život v Británii. Jsou však mezi nimi i dospělé osoby, které se za děti jen vydávají, aby zvýšily své šance na získání azylu a lepšího zacházení.

Uprchlíci mimo jiné tvrdí, že původní Džungli opustili s vidinou, že budou přesunuti do ostrovního království. Zatím se tak nestalo, ale to mnoha migrantům nebrání zkusit štěstí znovu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…