Z Davosu strašili novou nemocí. Ivan Hoffman vidí mnoho podezřelého

03.02.2024 18:26 | Komentář

POHLED IVANA HOFFMANA U zpráv ze Světového ekonomického fóra v Davosu Ivana Hoffmana zaujaly informace o nové nemoci, která může přijít. Ještě nepřišla, ale stejně se hovořilo o tom, že bude dvacetkrát smrtnější než covid. Což nezní právě důvěryhodně. Zejména pokud se ví, že účastníci fóra v Davosu mají v poslední době v oblibě řadu podivných názorů na lidstvo a jeho budoucnost.

Z Davosu strašili novou nemocí. Ivan Hoffman vidí mnoho podezřelého
Foto: Archiv Ivana Hoffmana
Popisek: Ivan Hoffman

Na Světovém ekonomickém fóru v Davosu se velké pozornosti těšila nemoc, o které se ví jenom to, že přijde, a že bude 20krát smrtnější, než byl covid. Jelikož se jedná o nemoc hypotetickou, která nepochází z žádného konkrétního viru, je přesná prognóza smrtnosti podezřelá. Rovněž je podezřelé, proč tato neexistující choroba tak zaujala zrovna ekonomy. Navozuje to pocit, že nemoc X nabízí zajímavou byznysovou příležitost. Koneckonců se debaty zúčastnil i šéf AstraZenecy, kterého tíží, že se na prevenci proti nemoci X investuje málo peněz.

Světová zdravotnická organizace (WHO) lobbuje za nákup nové střechy na dům, který ještě neshořel. O strašení pandemií říká, že nejde o strašení, ale v minulosti už jsme zažili, jak strach umožnil politikům omezovat s odkazem na zdravotní rizika občanské svobody a v panice přijímat nezákonná rozhodnutí. Samotná WHO se svými chaotickými komentáři v covidovém příběhu nepůsobila dvakrát důvěryhodně.

WHO je agentura OSN a z poloviny ji financují členské státy. Z druhé poloviny ji ale financuje soukromý sektor. Vliv nevládních organizací, farmaceutických firem a nadací představuje konflikt zájmů. Ten ještě umocňují politické intervence, jak tomu bylo v případě USA, které WHO opustily na protest proti přístupu agentury k Číně.

Anketa

Funguje náš stát dobře? Jste spokojeni s úřady, zdravotnictvím, sociálními službami apod.?

1%
96%
hlasovalo: 32557 lidí

Politizuje se rovněž v debatě o pandemické smlouvě, jež by podle WHO měla zabránit šíření nemoci a vypuknutí nové pandemie. Nemoc X je projekt společného nepřítele, proti kterému chtějí globalisté sešikovat společnou internacionální obranu. Jenomže povinnou. Šéf WHO to říká na rovinu: „Jde o společný světový zájem a velmi úzké národní zájmy by se do toho neměly plést.“ Pandemická smlouva je ale typický bianco šek, který bude vlastníka svádět vyplnit horentní sumu. S takovou závaznou smlouvou v ruce by pro obchodníky se zdravím byla škoda pandemii odkládat, neboť každý odklad znamená ušlý zisk.

Vedle odborníků na vývoj nemoci X jsou zde i vědci, kteří dlouhodobě varují před neodpovědným experimentováním s různými patogeny. Upozorňují na riziko, že uměle vytvořené smrtící viry mohou z laboratoří uniknout. Dnes už se smí nahlas uvažovat, že se to stalo v případě covidu. Také není tajemstvím, že ve vojenských laboratořích se vyvíjejí biologické zbraně, u kterých nehrozí, že uniknou náhodou, protože uniknou záměrně.

Bránit pravdu: Věra Jourová v Davosu 2024

Hlavní riziko dnes nepředstavuje samotná pandemie. Rizikem jsou lidé, kteří z pandemií profitují. Je k zamyšlení, zda se více bát vědců, fascinovaných zabijáky pod mikroskopem, anebo prominentů, kteří v Davosu ohlásili pandemii jako hotovou věc. V minulosti byl fanatik, který chce decimovat přemnožené lidstvo, zápornou postavou v hollywoodském filmu. Dnes na toto téma diskutuje významný sponzor WHO Bill Gates.

Nemoc X, kombinovaná s nějakou X vakcínou, by ideálně zredukovala lidskou populaci. A názor, že přemnožený homo sapiens představuje ekologickou hrozbu pro planetu, a že je už na čase s tím něco udělat, rezonuje mezi majiteli tryskáčů, co se slétají do Davosu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ivan Hoffman

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Netflix nebo HBO. Nebaví, zruším předplatné. Proč to nejde u ČT, ptají se lidé

14:25 Netflix nebo HBO. Nebaví, zruším předplatné. Proč to nejde u ČT, ptají se lidé

Jak oznámil ministr Baxa z ODS, připravovaná mediální novela znamená změny. Místo 135 Kč se bude pla…