Z Klausova institutu: Italové dali jasně najevo, že mají plné zuby bruselského socialismu

07.03.2018 20:53

Někdejší vedoucí Kanceláře prezidenta republiky v časech Václava Klause napsal pár řádek k povolební situaci v Itálii. Už i v této jižní zemi dali prý lidé najevo, že mají plné zuby sociálního inženýrství bruselského střihu.

Z Klausova institutu: Italové dali jasně najevo, že mají plné zuby bruselského socialismu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Weigl a Petr Hájek

Italské volby skončily tak, že se jen těžko odhaduje, kdo bude příštím premiérem, protože není jisté, kdo najde v parlamentu většinu. Podle Jiřího Weigla však jedna věc je nad slunce jasnější. Strany nakloněné Bruselu dostaly výprask.

„To, co občanům ordinují jednotlivé vlády pod kuratelou Bruselu, lidé stále více odmítají. Platí to od Británie na západě přes Německo ve středu, Polsko na východě až po Itálii na jihu. Priority kosmopolitní levice, které prorostly celým tradičním evropským politickým spektrem, jsou voličům cizí. Migrace, sexuální menšiny, feminismus atd. jsou umělé pseudoproblémy. Lidé mají jiné zájmy než sny levicových sociálních inženýrů o nové Evropě a novém člověku a nechtějí vnucované ‚dobro‘. Dávno vidí, že EU nevzkvétá, že euro je pohroma (především pro Itálii) a migrace evidentní existenční hrozba. Vidí, že s tím vládnoucí politici nejenže nic nedělají, ale dělat ani nechtějí,“ napsal Weigl v komentáři uveřejněném na stránkách Institutu Václava Klause.

Stejně hrozivé se Weiglovi zdá, že strany, které utrpěly volební porážku, začínají mít strach z demokracie a z vlastních voličů. Tak to alespoň vidí Weigl. Strany, které se zaklínají demokracií, se údajně snaží nasadit občanům náhubek. Chtějí omezit svobodu slova, chtějí omezit svobodnou politickou soutěž a chtějí moc předat do rukou nadnárodních struktur.

„Zkrátka – špatní jsou občané, ale politika, ta, kterou odmítají, je správná. Na té se nic měnit nebude, a basta. Pokud ji voliči nechtějí a nechápou, mohou za to Rusko, Putin, fake news a hackeři na internetu. A tak stále dokola, až do hořkého konce,“ uzavřel Weigl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …