Za ministryni Novákovou už je podle novinářů vyhlédnutá náhrada. Šéf živnostníků, kterého Babiš vychvaluje na internetu

01.03.2019 9:41

Budou stát výroky o drahých mobilních datech ministryni průmyslu Martu Novákovou (za ANO) její ministerské křeslo? Takové spekulace už existují a začíná se hovořit o jejím nástupci - předsedovi asociace živnostníků Karlu Havlíčkovi, který je od loňského roku místopředsedou Rady vlády pro výzkum, vývoj a inovace, informoval server Echo24.cz.

Za ministryni Novákovou už je podle novinářů vyhlédnutá náhrada. Šéf živnostníků, kterého Babiš vychvaluje na internetu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marta Nováková, ministryně průmyslu a obchodu

Havlíček sám odmítl zprávy o tom, že by měl ministryni Novákovou nahradit. Zároveň ale sdělil, že s premiérem dobře spolupracuje. „Mně vyhovuje ten manažerský systém a přístup, který on zavádí,“ řekl deníku Echo24 Karel Havlíček.

V minulosti prý nabídku na účast v Babišově první vládě dostal. „Teď to neřešíme. Bavili jsme se o tom, když se formovala první vláda. Nedostal jsem nic konkrétního,“ odpověděl na dotaz, jestli dostal nyní nějakou ministerskou nabídku.

Premiér Havlíčka často chválil ve svém pravidelném hlášení o svých aktivitách na sociální síti Facebook. Například v souvislosti s jednáním v Izraeli s tamními podnikateli. „Ve vyjednávání je Karel naprosto neuvěřitelný, přál bych vám ho vidět v akci,“ nešetřil premiér slovy obdivu. Začátkem února také Babiš označil Havlíčka za svou pravou ruku pro oblast inovací, když byli na veletrhu řemesel.

K výrokům ministryně Novákové o tom, proč mají Češi drahá mobilní data, Babiš řekl, že je považuje za nepřijatelné. Zda kvůli tomu chystá její odvolání, to ale sdělit odmítl. Personální změny v kabinetu zatím Babiš nekomentuje s tím, že nic konkrétního není na stole.

Původní zdroj ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondrův „holandský chvat“: Podpořil správné otvírání dveří. „Neměl jsem informace.“

4:40 Vondrův „holandský chvat“: Podpořil správné otvírání dveří. „Neměl jsem informace.“

Přes směrnici o řidičských průkazech chce Evropská unie dosáhnout mnohem přísnějších podmínek pro ři…